První prázdninové hodiny si v kempu prožila i Terezka Kuželová z Hlásné Třebaně. „O prázdninách pojedu k babičce a na tábor," prozradila osmiletá dívka. Ta společně s Viktorkou Pragerovou navštívila i výtvarnou dílnu.

Výstup kynologů

Tanec, skákací hrad i jízda na koni. To byl další zážitek Klauniády, kterou připravili pracovníci Domečku Hořovice, odloučeného pracoviště Karlštejn. V převleku klaunů i ve velkém horku bavili děti na břehu Berounky celé páteční odpoledne. Do programu přispěli i zdičtí kynologové, kteří dětem předvedli ukázky se psy. Děti sledovaly výstup kynologů s nadšením.

Požární technika

Dobrovolní hasiči z Karlštejna předvedli požární techniku na vodě a umožnili dětem i jejich rodičům plavbu na člunu. Osvěžení na Berounce přišlo v parnu všem vhod.

Oslava narozenin

Děti nejen soutěžily. Jeden z návštěvníků zde oslavil i narozeniny. „Davidovi Kalubovi přejeme vše nejlepší k jeho čtrnáctým narozeninám," gratulovali nejen pořadatelé, ale i ostatní návštěvníci. Nechyběl ani přípitek dětským šampaňským.
Klauniáda 2012 měla v Karlštejně podtitul Poslední zvonění. Zástupci Domečku Hořovice připravují pokračování Klauniády, a to na každý prázdninový týden. Děti se v karlštejnském kempu sejdou opět ve středu. Více v níže uvedeném rozhovoru.