Ve třetí třídě vede Zaječov, který zvládl i těžký duel v Hudlicích v poměru 2:1. Na paty mu šlapou Všeradice, ty si zastřílely v nedalekých Hostomicích, kde vyhrály 5:0, když hattrickem přispěl Daniel Černý. V souboji o třetí místo přehrál Nižbor Osek 2:1, když o poločase vedl Slavoj, ale veterán Šimáček dokázal dvěma góly přetavit vítězství ve prospěch svého celku.

Nenápadně se na čtvrtém místě drží nováček z Podluh. Sparta měla o víkendu hodně usnadněnou pozici, když Svatá dorazila pouze v devíti hráčích, takže dvanáctigólový příděl byl ještě milosrdný. Čtyřmi góly se připomněl podlužský kanonýr Michal Veselý. „Nejhezčí byl asi můj první gól, dostal jsem krásný míč do vápna od Venci Štěpánka a s první jsem trefil od břevna do brány,“ usmíval se úspěšný střelec, který má na svém kontě už čtrnáct podzimních zářezů. „Myslím si, že výkon Svaté byl hodně statečný, na to, že byli v devíti, se snažili hrát.

Na naší straně s dvanácti góly spokojenost určitě byla, ale vždy se něco musí vytknout,“ zůstal na zemi Michal Veselý.

Ilustrační foto
Zdice jdou ve šlépějích Komárova

Obdobnou kanonádu viděli diváci i na Jánské, kde béčko Loděnice rozstřílelo Tetín 9:2. Zajímavostí utkání bylo, že o některé branky domácí rezervy se podělili otec se synem Dostálové. „Při gólu na 2:0 si Lukáš hezky naběhl za obranu a já jsem mu to dával mezi obránci. Tam rodinná spolupráce opravdu zafungovala,“ usmíval se otec Petr Dostál, který o přestávce na hřišti rodinně osiřel. „Druhý poločas se syn nechal vystřídat, protože měl za sebou náročný zápas za dorost z předešlého dne,“ vysvětlil situaci Petr Dostál, jež popsal další své góly: „Na moje dva góly mi krásně nahrál Karel Bartoš, což jsem mu jednou v druhém poločasu oplatil rychle rozehranou standardkou.“ Jestliže Loděnice B zvítězila v prvním poločase 7:0, ve druhém už tak valné nebylo. „První poločas nám vyšel na výbornou, což nás trochu uspokojilo a soupeř toho druhý poločas využil ke snížení skóre. Jinak bylo utkání v naší režii, bohužel ještě několik šancí jsme nevyužili.“ Dodal Petr Dostál.

Deváté kolo přineslo konečně radost do řad hráčů cerhovického béčka. Ti byli zatím bez bodového zisku, ale Zadní Třebaň jim chutnala a porazili jí 2:0 góly Marcela Krumphanzla a Aleše Ječmena, který je úspěšným exekutorem pokutových kopů.

Pakliže ve třetí třídě Svatá v devíti lidech neuspěla, béčko Tetína o třídu níž nastoupilo jen o jednoho hráče v poli více. Tetín B vedený kapitánem Michalem Langhansem předvedlo heroický výkon a zvítězilo na hřišti Vižiny 2:1 zásluhou Karla Bláhy a Jana Hoskovského. Nic na tom nemění fakt, že Tetín B obdržel čtyři žluté karty.

V A skupině čtvrté třídy si vede suverénně Hýskov, který se po pádu z krajských soutěží přihlásil do pralesa. Na svém kontě má osm výher, naposledy uspěl proti Tmani (4:1), hattrick nastřílel rychlík Roman Lukeš.

B skupině vévodí Praskolesy, které ještě neprohrály. Svěřenci trenéra Antonína Žáka nezaváhali ani v Běštíně (4:0). „Nebylo to jednoduché, domácí si hodně dovolovali na rozhodčího, nemělo to tempo,“ uvedl bývalý hráč Praskoles Pavel Smetana.

Ilustrační foto
Košťálek: Přebor má vyšší úroveň než třetí třída