Berouňák ve službách pražské Slavie odpovídal po návratu domů na otázky Deníku.

V prvním zápase jste vstřelil gól. Zkuste provést jeho rozbor.

Gól padl tak, že kluci rychle rozehráli aut, Filip Kubala to zatáhl k lajně, vrátil na vápno a já to naštěstí trefil k tyči.

Utkání jste vyhráli 2:0 a vy jste se do jeho historie zapsal nejen gólem.

Už předtím jsem měl šanci, když jsem střelou z dvaceti metrů těsně minul šibenici. Myslím si ale, že hezčí byla asistence na první gól, kdy jsem z vlastní půlky přihrál za obranu Martinovi Graicarovi, který dal gól.

V Mladé Boleslavi se plaveckým nadějím dařilo.
Štafeta předvedla úžasný souboj

Byli jste po úvodním ze dvou zápasů spokojení?

Po zápase jsme byli naprosto spokojení, splnili jsme vše, co jsme si řekli, bránili jsme v kompaktním bloku s rychlými protiútoky a dvakrát jsme je proměnili. Postupně jsme byli jistější a silnější na míči.

Nastoupil jste v základu reprezentace, počítáte si svoje starty?

V základu už jsem v reprezentaci několikrát naskočil, ale tenhle rok, když není kvalifikace, tak se sestava hodně točí. Každý, kdo přijede na sraz, v základu něco odehraje. Já, když jsem v základní sestavě, tak jsem moc šťastný, protože hrát za reprezentaci je obrovská cest a snil jsem o tom už jako malý kluk.

Druhé utkání proti Srbsku už tak nevyšlo. Jak se vyvíjelo a jak jste spokojen se svým výkonem?

Druhé utkání bohužel nevyšlo podle našich představ, dostali jsme gól do šatny. Ve druhém poločase už jsme se zlepšili, vypracovali si dost gólových šancí. Bohužel nás soupeř potrestal z dvou podceněných situací. Já jsem naskočil na druhý poločas a doufám, že jsem týmu trošku pomohl. Měl jsem tři nebezpečné střely a založil jsem akci před naším gólem. Vyměnil bych to ale za týmovou výhru.

Co vás čeká s reprezentací v nejbližší době?

Příští sraz je 4. – 7. června, jde o zápas se Slovinskem. Do té doby budu dělat vše pro to, abych byl znovu nominovaný.

Hrajete za Slavii. Myslíte, že to áčko dotáhne k titulu?

Slavii určitě věřím, že to zvládne. Vše má ve svých rukách, hráči mají velkou kvalitu. Titulem a postupem do Ligy mistrů by pomohli i týmu U19, který by v příštím roce hrál juniorskou Ligu mistrů.

Hecujete se s Vaškem Dudlem, který je také z berounského regionu (Komárov) a je sparťan?

S Vášou se hecujeme hodně. Před každým derby si píšeme a i v reprezentaci na tréninku je kamarádská rivalita hodně znát. Když jeden něco zkazí, tak ten druhý ho hned popichuje. Při zápase, když hrajeme za stejný dres, jde ale rivalita stranou a táhneme za jeden provaz.

A teď vážně. Naskočíte v létě do přípravy áčka pražské Slavie?

Upřímně ještě nevím, co bude po sezoně. S nikým v klubu, ani s rodiči, ani s agentem jsem o tom nemluvil, takže ještě nevím. Ale kdyby se to vyvrbilo tak, že bych šel do přípravy s A týmem, tak by to pro mě byl splněný sen.

V Mladé Boleslavi se plaveckým nadějím dařilo.
Štafeta předvedla úžasný souboj