Postavení na pátém místě A skupiny lze hodnotit jako velmi solidní. Za podzimní částí se Deník ohlédl s Petrem Vrabcem.

V předsezonním rozhovoru pro Deník jste tvrdil, že chcete hrát na vítězství s tím, že vzadu to bude na nulu. Poslední tři zápasy tak dopadly. Jak jste vůbec spokojen s herním projevem týmu?

Každé utkání chceme vyhrát, ale až samotný zápas ukáže, do jaké míry se nám to povedlo. Vždy říkám klukům: Hrajte zodpovědně do obrany, když nedostaneme gól, nemůžeme prohrát, ale to neznamená, že chceme hrát beton. Každý trenér by si přál hrát krásný a útočný fotbal se spoustou gólů a ještě k tomu vyhrávat. Ale realita je jiná. V první polovině podzimní sezony se nám výsledkově moc nedařilo, ale i některá utkání nebyla podle našich představ, hlavně domácí zápasy. Po sedmém kole jsme si řekli, že budeme hrát jiným způsobem a myslím si, že se nám to vyplatilo. Hlavně poslední tři utkání toho byly důkazem.

Hned v úvodu přišla prohra v Mariánských Lázních. Jaké jste viděl nedostatky a jak se povedly je v průběhu podzimu odstranit?

Každé utkání, které prohrajeme, mě hrozně štve, asi jako každého. Skoro všechny góly, které jsme dostali, byly po chybách, individuálních, po špatné komunikaci a tak dále. Kluci na hřišti mezi sebou málo komunikovali. Takové jednoduché, ale potřebné věci, jako např. za tebou, seš sám, dej to z jedné, podrž balon a podobně. Některá utkání jsem klukům pustil na dvd. Hlavně proto, aby sami viděli situace, které dělají dobře, ale hlavně co dělají špatně. Postupem času se všechny činnosti zlepšují. Myslím si, že za ten půl rok kluci vědí, co od nich očekávám.

Mužstvo bylo dost chváleno za předvedou hru, ale někdy postrádalo lepší finální řešení až do gólu. Souhlasíte s tím?

Souhlasím. Určitě jsme sehráli víc lepších utkání než špatných. Mezi ty špatné určitě byly Mariánské Lázně a Doubravka, potom ty horší, Klatovy, první poločas v Táborsku, Čížová a Aritma. Výborné utkání bylo s Tachovem, i když jsme ho prohráli. Ale poslední tři zápasy byly opravdu velmi dobré. Jak výsledkově, tak herně, ale hlavně gólově. Ale souhlasím s vámi, že nám někdy chyběl klid v koncovce, ale hlavně klasický střelec, který by byl ve správný čas na správném místě. Byla smůla,že se zranil Martin Nademlejnský, ale zase na druhou stranu jsem byl rád, že se uzdravil Jarda Štěpnička, který potom byl tím střelcem.

Za který výkon na podzim byste tým konkrétně pochválil?

Tachov, Milevsko, Karlovy Vary, Malše Roudné a poslední tři utkání.

A po kterém zápase jste naopak dal najevo rozladěnost?

Jak jsem již uvedl, Mariánské Lázně, Klatovy, Doubravka, Aritma.

Postavení v tabulce je velmi solidní, zkusíte se poprat o první trojku?

Postavení v tabulce není špatné, ale myslel jsem si, že budeme mít bodů víc. Proto věřím, že na jaře navážeme na výkony, ale hlavně na výsledky z konce podzimu.

Máte vyhlídnuté posily? Na jakých postech je potřeba tým doplnit?

Určitě budeme chtít tým vhodně doplnit o kvalitní hráče, ale jména a posty si zatím nechám pro sebe.

Jaký bude obsah zimní přípravy týmu FK Hořovicko?

Chci, aby zimní příprava byla pestrá, ale hlavně taková, aby jsme byli po všech stránkách kvalitně připraveni na jarní sezonu.

Zimní turnaj na Vyšehradě, kterého se Hořovicko účastní, je hodně kvalitně obsazen. S čím do něho vstoupíte?

Turnaj Vyšehradu? Určitě tam jsou kvalitní soupeři, ale hlavně mi jde o to, aby to byla kvalitní příprava pro všechny naše hráče na jarní sezonu.

Co byste uvedl před koncem roku?

Závěrem našeho rozhovoru chci poděkovat všem lidem, kteří se starají o chod klubu FK Hořovicko a jsou jeho součástí v čele s panem Burešem a jeho spolupracovníkům. Přeji všem krásné Vánoce a šťastný nový rok.