Bude to pořádně náročný start! Tepličtí úderem 20. hodiny rozehrají partii s mistrovskou Slavií, která svou sílu ukázala v pohárovém duelu proti běloruskému Borisovu. Jan Krob, jedna z opor žlutomodrých, ale nemá strach. „V prvních kolech není nikdo favoritem. Nějaký ten bod chceme urvat!“ tvrdí.

Jaká máte očekávání před novou sezonou?
Chceme navázat na tu minulou, která pro nás byla z mého pohledu povedená. Budeme se snažit hrát více do ofenzivy.

Budou cílem klubu evropské poháry?
Když se dostaneme na to místo, na kterém jsme byli na jaře (Teplice skončily páté, pozn. autora), tak by tentokrát už evropské poháry zaručovalo. Uvidíme, jak sezonu rozehrajeme. Když dobře začneme, tak se bude dobře dýchat. Naopak, když se začátek nechytne, tak se to blbě nahání.

Mistrovská štafeta Lokomotivy Beroun na stupních vítězů ve složení Dušan Miko, Matěj Slaboch, David Ludvík, Tomáš Ludvík.
Berounští plavci přivezli z dorosteneckého mistrovství čtrnáct medailí



Ten začátek absolvujete v Praze na Slavii. Jaký to může být zápas?
Myslím, že může být všelijaký; můžeme překvapit, můžeme prohrát. V prvních kolech ale nikdo není favorit. My každopádně do Edenu pojedeme s tím, že nějaký ten bod chceme urvat!

Hodně fanoušků se ptá, jestli se budete v sobotu prezentovat v Edenu stejně atraktivní hrou, kterou jste se prezentovali proti sešívaným na jaře.
Každý zápas je jiný. Minule jsme tam měli dobrý nástup, hned přišla šance, to nás nakoplo. Určitě ale nechceme zalézt, chceme hrát dopředu. Uvidíme, na co to bude stačit.

Už jste naznačil, že v prvních kolech to bývá ošidné, navíc nepadá hodně branek. Slavia se může ještě sehrávat, má téměř z poloviny jiný kádr. Vy naopak máte v základní sestavě jedno dvě nová jména. Bude to výhoda?
Slavia to zase nějak nepřeháněla s tím nakupováním jako Sparta. Ti kluci tak nějak zapadli, ale nikdo neví, jestli budou hrát všichni. U nás je ten kádr opravdu stejný, jak správně říkáte, do sestavy se dostane jeden dva. Se sehraností bychom neměli mít problém.

Pojďme do Edenu pozvat vaše fanoušky.
Nevím, na jaký stadion by chtěli vyrazit, než právě do Edenu na Slavii. Není to daleko, čeká je tam super atmosféra, vyprodaný dům. Myslím si, že to vždy je pro fanoušky taková odměna. My budeme rádi, když jich přijede co nejvíc a když nás budou povzbuzovat.

Ilustrační obrázek
Fotbalisté míří na západ