I když dispozice oba bratři měli po svém otci Václavovi, který prvoligové kopačky obouval ve Slavii, Bohemians a Benešově. „Necháme to být osudu," odpovídal táta Václav skromně na otázky, jestli se kluci dostanou někdy také do ligy.

Starší Jakub si kopl žákovskou ligu za Hořovice, kde zůstal i v dorostu, pak jeho kariéru zastavilo zranění. Nyní řídí hru Nižboru z pozice kapitána v I. B třídě. I přes své zaměstnání v jednom z pražských fitcenter Jakub kariéru Matěje bedlivě sleduje. Mladší z bratrů se po úspěšném představení v žákovské lize v dresu Hořovic stěhoval do dorostu pražské Sparty, kde se prosadil do základu a následně i do kabiny áčka.

Má čas sledovat Jakub Hybš výkony svého bratra? „Mám ho méně, než bych chtěl. Věřím, že na pár zápasů se mi podaří jít a podpořit ho jako loni, ať už hraje za Spartu nebo za Jihlavu. Pořád je to můj mladší brácha, i když dnes se fotbal učím spíše já od něj než on ode mě," přiznává.

Matěj Hybš zároveň také oblékl dres mládežnických reprezentací, vrcholem bude letošní Euro 21. Určitě mu pomohlo, že ho Sparta pustila na roční hostování do Jihlavy, kde nastupuje pravidelně v prvoligovém celku, takže by měl být na evropský šampionát dobře připraven. „Zatím neznáme nominaci na Euro21, ale věřím, že Matěj v ní bude. Euro si nenechám ujít ani z pohledu diváka a těším se na něj," uvedl Jakub Hybš.

Na staršího z bratrské dvojice ale nejprve čeká obhajoba krásné druhé pozice Nižboru v A skupině I. B třídy. „Kdyby mi někdo čistě hypoteticky na začátku sezony řekl, že budeme druzí, asi bych se upřímně zasmál. Teď před startem jarní části z toho máme pochopitelně velkou radost. O to větší však bude na mužstvo tlak, se kterým se budeme muset vypořádat," ví dobře nižborský kapitán.

V zimě se často mění kádry, je delší čas na přípravu. „Vím, že vedení klubu v čele s trenérem mělo přes zimu rozjednané některé hráče a s některými stále jedná. Kdo nakonec do klubu přibude nebo naopak odejde je zatím otevřené. Osobně jsem z některých případů zklamaný, protože jsem se na konkrétní kluky těšil a věřil jsem, že budou pro tým velmi užiteční. Bohužel dali přednost jiným klubům. To je ale fotbal a tak ho musíme brát," řekl Jakub Hybš, který dodal: „Máme kvalitní tým, který předváděl na podzim velmi slušnou hru a věřím, že se stejně popereme i s druhou částí soutěže. Také pevně věřím, že klukům i mě vydrží zdraví, abychom odehráli co nejvíce zápasů v takové sestavě, v jaké budeme chtít."