Před zápasem jste věděli, že máte záchranu ve svých rukách. Jak byl tým nahecovaný?
Samozřejmě jsme si to chtěli uhrát sami a motivací bylo i skončit v tabulce co nejvýš. Kluky nebylo potřeba moc hecovat, prokázali už v minulém zápase, že jdou za cílem s odhodláním a touhou po záchraně. Spíš jsme je nabádali k trpělivé hře, aby do toho nechtěli jít po hlavě.

Do poločasu jste vedli 3:0. Jak góly padaly?
Nástup nám vyšel, první poločas byl výborným, včasným napadáním soupeře jsme získávali míče a z toho vycházely šance. První gól byl po výborné přihrávce Davida Počty na Marka Horela a ten se ze šestnácti metrů krásně trefil. Před druhým golem našel kolmou přihrávkou Jirka Počta Pipišku a ten byl faulován brankářem. Následnou penaltu s přehledem proměnil Michal Novák. Třetí gól – to byla asi nejhezčí akce zápasu, kdy jme se na tři přihrávky dostali z vlastní poloviny až k finálnímu centru Riga na Krůtu a ten uklízel do prázdné branky.

Panovalo o přestávce nadšení? Bylo třeba euforii krotit?
Nadšení určitě ne, jen spokojenost s prvním poločasem. Několikrát jsme v sezoně již 3:0 vedli a díky polevení ve druhém poločase zápas málem ztratili. Proto bylo potřeba zdůraznit jistou hru v obraně a pohlídat standardní situace.


Ve druhé půli již gól nepadl. Mohlo vaše vítězství něco zlomit nebo jste mohli ještě přidat góly?
Začátek druhé půle nebyl zrovna ideální, hosté se dostali do jedné šance a k přímému kopu, naštěstí neproměnili. Po úvodních deseti minutách jsme znovu začali hru kontrolovat a šance přicházely? Mohli jsme ještě pár gólů přidat. Asi se projevila menší koncentrace vzhledem k vedení 3:0 a také únava. První půle byla hodně aktivní a počasí taky udělalo své.

Když se vyhraje poslední zápas v sezoně, tak se asi slaví pěkně. Můžete to potvrdit?
Přiznám se, že jsme čekali větší euforii, ale kluci byli zřejmě úplně vyždímaní, asi jim to došlo později. Poslední dvě utkání byla hodně psychicky náročná, navíc se hrálo v neděli a sluníčko bylo vysilující. Já myslím, že to oslavili, odpočinou si a nastoupí s chutí do přípravy. Poslední zápasy ukázaly velkou sílu a je třeba těm, co to odehráli, poděkovat.