Co říkáte na nový projekt, jak jste si premiéru užil?

Vzhledem k tomu, že tyto soutěže už asi deset let hraji (ve středních Čechách za Všenory), tak akci kvituji. Myslím si, že to je přesně ta věc, která může přitáhnout k fotbalu další lidi. V týmech, v nichž jsem působil, vidím, jak se bojuje s tím, aby hráčů bylo dost. Mladým se moc chodit nechce, my starší stárneme. Takže tohle je zase něco, co lidi strhne a může to fotbalu jen pomoct.

Ve Velimi je krásné prostředí, byla zde parádní atmosféra…

Klobouk dolů, vůbec jsem to nečekal, co tady bude. Areál ve Velimi je nádherný. Tady je dobré ukázat, že i na této úrovni lze udělat tak krásný areál. Velká medializace je na místě. Zatím nevím, jak to bude vypadat v jiných místech, kam se s tímto projektem dostaneme, ale tady to byla oslava.

Jak už jste sám řekl, vy takové soutěže hrajete už několik let. Jak se vám zamlouval výkon aktérů na hrací ploše? Jakou měl zápas úroveň?

Já jsem hrál stejnou soutěž už minulý rok a teď nastupuji v I. B třídě, hraju ji v Praze, kde myslím, že tak vysoká úroveň není. Možná je to tam o něco fotbalovější, ale není to tak běhavé. Tady mě překvapilo, jak jsou kluci rychlí a hlavně jak vydrželi dlouho. Byl jsem překvapený z toho, jak jsou na tom hráči fyzicky a pro mě to nebyl tak obrovský kontrast s tím, co vídáme v televizi normálně.

Hrálo se ve Velimi, kde se dříve vyráběly žvýkačky a bonbony. Pamatujete si je?

Jasně. Vlasta Vlášek během přenosu říkal, že se tady vyráběla Pedra, takže ta jsem samozřejmě žvýkal. Jen jsem zapomněl na to, že něco takového existovalo.

Čtěte také: Hráči Velimi a Poděbrad si užili televizní kamery