Ať už dopadne jakkoli, o tom, že středeční zápas (výkop v 17.30 hodin) druhého kola MOL cupu je pro region zápasem roku, nepochybuje ani Martin Šrain, jeden z trenérů divizního MFK. „Je to svátek a událost nejen pro Dobříš, ale i široké okolí. Poprvé v historii u nás máme ligový mančaft v soutěžním utkání,“ připomíná.

Tým z vyšší soutěže jste zdolali už v předešlém kole. Půjdete i na Liberec alespoň se skrytými myšlenkami na další překvapení?
Byli bychom špatnými sportovci, kdybychom šli do zápasu s tím, že ho prohrajeme, takže určitě nějaké procento šance na úspěch tam je. Samozřejmě jsme si ale vědomi kvality soupeře. Ta je úplně jednoznačná. Ale sport je někdy nevyzpytatelný.

Jaký způsob hry by mohl na Liberec fungovat?
To nevím (s úsměvem). Každopádně musíme hrát ostražitě vzadu a zkoušet nějaké rychlé protiútoky. To je asi jediná šance, jak uspět. Základem je samozřejmě týmový výkon.

Může vám podobný zápas pomoct před startem divize? Například ve zvýšení sebevědomí v případě dobrého výkonu…
Může nám to pomoct. Na druhou stranu máme v mužstvu mladé kluky, které musíme trochu krotit, aby si nemysleli, že už mají skoro na ligu. Je potřeba, aby se soustředili spíše na mistrovská utkání v divizi a neměli hlavu moc v oblacích.

Podobná konfrontace je ale určitě dobrá…
Určitě. Už jen proto, že nám ukáže, že je potřeba se neustále zlepšovat.

Jak prestižně bere zápas Filip Dort, který s Libercem získal před lety dokonce mistrovský titul?
Myslím, že to už nebere nijak speciálně. Samozřejmě určité pouto k Liberci má, ale je mu už sedmatřicet a vrcholovou kariéru už má za sebou. Nějaký svěží nádech ten zápas pro něj ale určitě bude mít, i když sám říká, že ne. Osobně bych to tak měl, takže myslím, že i on.

Jakou očekáváte na středeční zápas návštěvu?
Je to těžké odhadnout vzhledem k tomu, že se hraje uprostřed týdne. Každopádně jsme přesvědčení, že by to měl být pro diváky dobrý zápas. Na co jiného už by měli na Dobříš přijít než na ligový mančaft.