V létě vždy dochází k přesunům v kádrech. Štěchovice posílil kanonýr Lukáš Batka a především Ladislav Volešák. Jejich tým budil především kvůli své výškové převaze respekt. V týmu Hořovicka nastoupili ze základní jarní sestavy vlastně pouze Herco, Mojdl, Nademlejnský a Šubert. Zatímco se při rozcvičce čekalo, zda se podaří rozhýbat nejzkušenějšího Nademlejnského, který nastoupil s lehčím zraněním, přišla jiná rána. "Už před zápasem bylo určitě pro trenéra těžké postavit základní jedenáctku, a to ještě více zkomplikoval zdravotní stav Jirky Machurky, kterého nepustilo svalové zranění do zápasu. Takže musel od začátku nastoupit dorostenec Tomáš Hlídek, který odehrál skvělý zápas a velice nás překvapil. Samozřejmě mu hodně pomohl zkušený Jan Mojdl," popsal situaci brankář Milan Herco.

Loni se na start hlavního závodu na 25 kilometrů postavilo celkem 192 běžců.
Na účastníky tradičního běhu čeká opět náročná trať


Sám už v první půli zlikvidoval tři tutovky Štěchovic. "Brankář je od toho, aby něco chytil," usmíval se domácí gólman, který dodal: "Jsem rád, že jsem mohl klukům v určitých momentech pomoct.Těžko říct, který zákrok byl těžší, je to také hodně o štěstí, a to bylo při mě."


I Hořovicko si přes herní převahu hostů vytvořilo dvě šance, jedna byla tutová. "Velká šance byla. Krásný balón poslal Martin Nademlejnský přes zeď na nabíhajícího Ondru Bělohlávka, ten bohužel z první minul branku Soukupa," litoval Milan Herco.


Hosté ale byli herně lepší a dokázali se prosadit. Kvalita kádru Štěchovic se postupem času projevila a Batka poslal hosty do vedení. Ve druhé půli se podařilo po pasu Nademlejnského na Bělohlávka útočníkovi domácích vyrovnat. "V každém zápase musíte věřit, že to tým zvládne. Samozřejmě, když jsme dali gól na 1:1, tak jsem o to více věřil v úspěch, ale bohužel přišel rychle gól na 1:2 a hned na 1:3. Na to už jsme bohužel nedokázali zareagovat a ještě dostali gól na 1:4, to jsme si ale za předvedený výkon určitě nezasloužili," řekl Herco. Hattrick zkompletoval díky skvělému výběru místa ve vápně Batka, když pak Bělohlávka na poslední chvíli v dalším úniku zastavil Busta, hosté udeřili v závěru Štědronským počtvrté. Snížit mohl ještě Graf, ale jeho projektil zastavila spojnice.


Hosté zaslouženě postoupili do druhého kola Mol Cupu. "Štěchovice mají kvalitní a zkušený kádr, který ještě posílil bývalý ligový hráč Volešák. My budujeme nový tým, který si teprve na sebe musí zvyknout a zapracovat mladé hořovické hráče. Věřím, že to přinese úspěch, v tomto zápasu už se někteří mladíci ukázali ve velmi dobrém světle, už jsem zmiňoval Hlídka, vyzdvihl bych výkon Klimeše, Bělohlávek se dobře rval na hrotu," uvedl brankář Hořovicka.

Velké sídliště v Berouně ničí sprejeři a různí vandalové. Najít zde budovu, na které by nebyly namalovány nějaké klikyháky je celkem zázrak. Šílené obrazce nejsou jen na nových fasádách zateplených panelových domů, ale i na městských objektech, kontejnere
Beroun začal z městských budov odstraňovat graffiti


Jeho tým čekají ještě tři přípravné zápasy do začátku divizní soutěže. Ten nejbližší v sobotu v Karlštejně proti Královu Dvoru od 10:30 hodin. "Na novou sezonu se už všichni těšíme a doufáme, že nás budou fanoušci podporovat a navštěvovat ve velkém počtu. My se budeme snažit jim dávat radost v podobě vítězství. Některé jména jsou ještě v jednání, tak uvidíme, co se povede dotáhnout do konce," dodal Milan Herco.

Hořovicko - Štěchovice 1:4 (0:1)


Branky: 61. Bělohlávek - 29., 63. a 66. Batka, 80. Štědronský.
Rozhodčí: Duchoň, Machýček, Starý.
ŽK: 38. Kuchař, 64. Mojdl (oba Hoř.).
Diváků: 170.
FK Hořovicko: Herco, Kuchař (77. Šíma), Mojdl, Hlídek, Graf, Klimeš, Šubert, Pelikán (55. Štajner), Mach (46. Smetana), Nademlejnský, Bělohlávek.