Na hřiště nastoupily celky Cerhovic a Trubína, podle předpokladů měli více ze hry fotbalisté Unionu, kteří ale nemohli vstřelit z několika příležitostí gól. Trubínští až na několik výjimek často diskutovali s rozhodčím Ladislavem Rylichem téměř po každém jeho písknutí a v utkání působili hodně podrážděně.
Navíc po úniku Červenky si tento šel pro penaltu, brankář Altman šel sice pod nohy, ale hned ukazoval, že se útočníka vůbec nedotkl. A byl oheň na střeše. Navíc před poločasem přišla penalta pro Cerhovice, kterou proměnily.

Tuto situaci Trubínští neunesli a po rozehrání předvedl Radek Klička hrubý zákrok na Romana Fulína. Po něm skončil cerhovický hráč na nosítkách s podezřením na zlomeninu, byl ukončen poločas a podle předpokladu Cerhovice už do druhé půle nenastoupily. „Byl to zákrok na kriminál, nechápu to," řekl jeden z přihlížejících diváků. Uvidí se, jak vše bude řešit vedení turnaje, vše by se navíc mělo dostat před disciplinárku.

„Já se k tomu nechci moc vyjadřovat. Podle mě je to ostuda, že se nedohraje přátelák. Všichni k tomu měli přistoupit jinak," uvedl hráč Trubína Jakub Porsch. Snad to byl poslední zkrat na turnaji.

„Nijak se mi to nechce ani komentovat, protože jsem z celé této události dost smutný. Myslím, že na vznik celé události měli podíl všichni zúčastnění utkání a zbytečně vzplály emoce," uvedl sekretář trubínského klubu Pavel Porsch.

Po utkání odpověděl na dotazy Deníku cerhovický hráč Tomáš Pergl.

Utkání bylo od začátku nějak vyhrocené. Trubín jste přehrávali, ale nemohli jste dát branku, je to tak?
Ano, v zápase se nám dařilo držet balón a přehrávat soupeře, nicméně jsme měli velký problém s finální fází.

Vy sám jste měl cca ve dvacáté minutě konflikt se stoperem Trubína Karlem Vávrou, který vás bez míče zahodil. Proč to podle vás udělal?
Tak já s ním žádný velký problém neměl, prostě jsem udělal kličku protihráči, nahrál pod sebe a následně už jsem jen viděl hvězdičky. Celý zápas tak nějak provázela přehnaná tvrdost trubínských hráčů. I sprosté útoky na rozhodčího. Já si myslím, že je to tím, že jsou to kvalitní fotbalisté, jejichž věk už jim nedovolí předvádět takové výkony jako dříve a jejich vysoké ego nedokáže překousnout, že je přehrávají mladší kluci.

Pak jste vstřelili gól z penalty, za co byla a kdo jí proměnil?
Penaltový zákrok jsem neviděl, ale myslím, že to bylo za faul na Fulína. Proměnil ji Pavel Procházka, kterému to bylo přislíbeno před zápasem, protože jsme chtěli všem ukázat jeho vytříbenou techniku a zahrávání standardek.

Co se stalo následně a jak došlo ke zranění Fulína?
Těsně před půlí tam trochu přeskočilo panu Kličkovi, nejdříve tam zajel mě skluzem na hraně a po následné výhodě Fulín odehrál balón a on ho vzal nechutným zákrokem přes nohy.

Jaké je zranění Romana Fulína, který opouštěl hřiště na nosítkách?
Roman Fulín má zlomenou nohu. Moc mě to mrzí, protože pak si člověk uvědomí, že je to jen „obyčejná" hra. A navíc v tomhle zápase ani nešlo o žádné body.

Ukončil zápas rozhodčí nebo jste odešli?
Rozhodčí to po domluvě s rozumnými hráči z obou táborů ukončil. Je nesmysl, aby se takový zápas dohrával. Od začátku mu někteří Trubínští nadávali hodně sprostě a i potěch zákrocích by normálně musel tři nebo více hráčů vyhodit. A přátelský zápas v takovém okamžiku ztrácí smysl.

Co jste si říkali po zápase?
Po zápase cloumaly emoce. Hrozně nás mrzí Fulínovo zranění. Věděli jsme, že Trubín má takové hráče a vede přebor i kvůli tomu, že sudí z nich mají strach, ale že to bude až taková prasárna, to jsme bohužel nečekali. Po takových utkáních člověk přemýšlí, jaký to má vůbec smysl.

Do redakce Deníku zaslal svůj názor trubínský Karel Vávra. Jeho názor přinášíme v plném znění:

„Rád bych reagoval na rozhovor s Tomášem Perglem, hráčem Cerhovic, který komentoval přátelské utkání Trubín – Cerhovice.
Doufal jsem, že se tahle událost uzavře hvizdem rozhodčího a že Cerhovice se zachovají stejně jako my a nebudou zápas dál rozvádět, bohužel se tak nestalo a my se nenecháme takhle nesmyslně osočovat.
Nejdříve bych se rád ohradil proti tvrzení, že jsem Pergla tvrdě fauloval, zahodil nebo něco podobného. Chtěl bych zdůraznit, že našemu souboji předcházel jasný faul na našeho obránce Martina Nováka, který to odskákal zraněním kolene, kvůli kterému musel střídat a mezi zraněnými je doteď. Samotný kontakt s Perglem bych okomentoval tak, že jsem zůstal stát a útočník soupeře do mě narazil a spadl, to je vše.
Pokud si hráč Cerhovic myslí, že jsme staří, máme vysoké ego a nestíháme mladší protihráče, zajímalo by mě, proč tohle všechno on a jeho spoluhráči nedokázali na hřišti. Kdyby nám dali do poločasu pět gólů, jeho slova bych chápal, ale takhle? Myslím, že na našem soupeři byla dost vidět frustrace z toho, že prostě nejsou schopni dát nám gól a trápí se. Výsledek je, že teď to svádí na všechno okolo. To, že mělo být několik našich hráčů vyloučeno už nechápu vůbec. Za co? Hráli jsme důrazně, ale to k fotbalu prostě patří. Já si například myslím, že ten kdo měl být vyloučen, hájil cerhovickou branku. V momentě, kdy rukama podrazil brankář Cerhovic Karla Červenku, měl jít jednoznačně ze hřiště. Nepískal se ale bohužel ani faul, na tož aby se červenalo.
K tvrdosti ještě pár slov. Cerhovičtí podle mého názoru taky nehráli zrovna v rukavičkách. Třeba to, když cerhovický záložník Cibulka, který nesmyslně nakopl hned po rozehrávce po vstřeleném gólu Kličku, taky nebylo úplně v pořádku. Pokud neví, že nemusí být rozehráno hned, jak rozhodčí pískne, a že on do chvíle, než se hráči dotknou míče, nesmí do středového kruhu, je něco špatně. Tvrdý, vzteklý, nesmyslný zákrok. Také Roman Fulín své spoluhráče hecoval, aby v osobních soubojích přitvrdili, což se mi v přátelském utkání nezdá úplně správně.
Tím se dostávám k další věci. Souboji našeho Radka Kličky a právě Romana Fulína. Mrzí mě, že má Fulín zlomenou nohu a samozřejmě mu přeji, aby se brzo uzdravil, ale zároveň si myslím, že si za to může sám. Jednoznačně chtěl faulovat on a to dost nevybíravě. Kdyby se Radek Klička nezpevnil, byl by to možná on, kdo by měl zlomenou nohu. To, co následovalo, už nemá cenu dál rozvádět.
Kde pan Pergl přišel na to, že se do Trubína bojí jezdit rozhodčí, vážně nevím, ale zajímalo by mě, jestli si vzpomene, jakým způsobem postupovaly Cerhovice do vyšších soutěží v minulých letech.
Závěrem ještě poslední věc. Je podle mě k zamyšlení, že po tom, co nám celé Cerhovice nemůžou přijít na jméno, sprostě nadávají a vyhrožují nám, ať už na hřišti, nebo i na webu, mají zájem o angažování našeho hráče.
Chápu, že další reakce může přijít a asi i přijde, ale bych rád, kdyby se to tímhle ukončilo."

Máte svůj názor? Napište nám na Jan.Bezo@denik.cz.