Divákům totiž zatrnulo po střetu hostujícího Petra Ježdíka a domácího Dana Zelenky. „Dan utrpěl v souboji tržnou ránu na hlavě. Byl otřesený, masér to vyhodnotil tak, že musí střídat. I tohle je fotbal. Myslím, že do příštího utkání bude v pořádku,“ popsal nepříjemnou situaci domácí kouč Jiří Sabou.

Ten se na konci první půlhodiny radoval ze vstřelené branky. „Gólová situace přišla po odvráceném rohu soupeře. Jakub Balšánek zachoval klid a krásným centrem našel Michala Růžičku, který hlavou překonal hostujícího brankáře,“ měl důvod k radosti Sabou.

Ilustrační foto.
Střídání na čele nohejbalové tabulky

Jeho tým mohl do půle navýšit skóre, to se ale nepodařilo. Do kabin se šlo za stavu 1:0. „Po přestávce jsme chtěli hrát i nadále aktivně, ze zabezpečené obrany a počkat si na brejkové situace,“ vyzradil kouč strategii.

Králův Dvůr byl po obrátce lepší, gólová pojistka nepřicházela. „Ve druhém poločase jsme si vytvořili šance, ze kterých jsme měli přidat druhý gól. Bohužel se tak nestalo, a i když jsme soupeře do žádné výraznější šance nepustili, utkání bylo až do konce otevřené,“ věděl dobře Jiří Sabou.

Cábelíci si připsali další tři body, hosté odjížděli smutní. „Bylo to vyrovnané, remízové utkání, ve kterém se hrálo většinou ve středu hřiště s hodně nepřesnostmi a bez nebezpečných akcí na obou stranách. Soupeř byl nakonec šťastnější, když jsme neuhlídali jednu standardku,“ posteskl si po zápase stoper Benešova Jan Zákostelský.

Králův Dvůr se dere tabulkou třetí ligy opět vzhůru, když atakuje první pětku. „Naše hra směrem dopředu není úplně ideální, o to víc si vítězství ceníme. Soutěž je strašně vyrovnaná, rozhodují maličkosti a každý může porazit každého. Nikde v oblacích určitě ale nelítáme, vítězství si můžeme užít, ale od pondělí už se budeme chystat na dalšího soupeře,“ dodal trenér Cábelíků Jiří Sabou.

Králův Dvůr se vydá už v sobotu dopoledne k dalšímu utkání a nemá to daleko. Protivníkem bude pražský Vyšehrad.

Krásné počasí a tradiční slavnosti vína přilákaly do městyse Karlštejn o víkendu tisíce lidí.
OBRAZEM: Císaře Karla IV. vítaly v Karlštejně tisíce lidí