KRÁLŮV DVŮR – PŘEVÝŠOV 3:1 (2:1)


První utkání v každé soutěži bývá důležité pro průběh další sezony. Královu Dvoru se podařilo zvítězit za tři body, takže u Cábelíků může panovat spokojenost.
„Máme za sebou ostrý vstup do sezony a náročný týden. Ve středu Mol Cup proti Táborsku, kde jsme podali výborný výkon, ale neuspěli, v sobotu pak přijel velmi silný soupeř, který bude určitě atakovat přední příčky tabulky,“ uvedl trenér Králova Dvora Jiří Sabou, který dodal: „Nechci přeceňovat důležitost prvního utkání v sezoně, chtěli jsme samozřejmě uspět, což se nakonec podařilo, takže musíme byt spokojeni.“


Trenérovi udělal radost ve 23. minutě kapitán týmu Jakub Balšánek, který obstřelil brankáře hostů Petra a otevřel skóre. 

Šermířská utkání z drsného středověku, dobové stánky a další historické zajímavosti si v sobotu užili návštěvníci hradu Točník.
OBRAZEM: Hrad Točník obsadili středověcí rytíři


„Po krásné akci Balšánka jsme šli do vedení, soupeř vyrovnal z penalty, o které nebylo pochyb. Propadli jsme ve středu pole, obrana nezachytila kolmou přihrávku a Krček fauloval,“ řekl Jiří Sabou. 


Penaltu proměnil Kraják, ale Králův Dvůr to nezaskočilo, když se ještě před poločasem dostal do vedení Eliášem. „Balšánek rozehrál roh na nabíhajícího Hájka, jehož přízemní centr uklidil Eliáš do sítě. Dle mého mínění bylo toto pro vývoj utkání rozhodujícím momentem,“ mínil Sabou.

V roce 2002 přišly stovky rodin v Hýskově, Nižboru, Srbsku, Karlštejně i Zadní a Hlásné Třebani o střechu nad hlavou. Dodnes nejsou před velkou vodou chráněni. Protipovodňová opatření se zrealizovala pouze v Berouně a Králově Dvoře.
Povodně: obyvatele měst chrání před velkou vodou zdi


Druhá půle byla z pozice domácího celku ve znamení dotáhnout utkání do tříbodového zisku. Ten pojistil v 72. minutě Procházka. Navýšit skóre mohl úspěšný střelec ale už dříve, jenže Petra nedokázal prostřelit. „Druhou půli jsme směrem dozadu zvládli a soupeře, byť měl v určitých fázích utkání převahu a držel míč, do výraznější šance nepustili. Nedařila se nám však přechodová fáze, poztráceli jsme, na můj vkus, po zisku hodně lehkých míčů a směrem dopředu jsme byli nekvalitní,“ přiznal Jiří Sabou, jenž dodal: „Je však třeba vidět velkou sílu soupeře, vítězství, které se nerodilo lehce, je proto hodně cenné. Děkuji svým hráčům za přístup a za to, jak utkání odpracovali.“