BENÁTKY – BEROUN 0:1

Hosté začali aktivně a hned v úvodu musel domácí brankář Procházka likvidovat dvě tvrdé střely. „Zachytili jsme začátek. Chtěli jsme být zase aktivní, hrát a nenechat se zatlačit do defenzivy. To se nám povedlo, měli jsme tam dobrou mezihru, střed hřiště jsme dobře vyplňovali. Měli jsme tam v prvním poločase slibné příležitosti," uvedl trenér Hrubeš. V další šanci pak Lundák mířil těsně nad. Jedinou příležitost Benátek měl ve 33. minutě po Třasákově centru Rosenkranz, jehož dobře umístěnou hlavičku k tyči vyškrábl Pettík na roh. „Brankář Pettík podal výborný výkon," dodal trenér Českého Lva – Unionu. Pár minut před poločasem se nakonec hosté dostali do vedení, když se střelou zpoza vápna prosadil Lundák.

„Ve druhé půli jsme pokračovali v zodpovědném výkonu. Dobře se bránilo, každý protiútok jsme se snažili zakončit. Bylo vidět, že klukům hodně narostlo sebevědomí z minulých zápasů," uvedl Roman Hrubeš. Benátky sice po změně stran přidali na bojovnosti, hosté ale stále drželi jednogólové vedení. „Soupeř byl kvalitní a sebevědomý. Měli vysoké kluky, hodně hrozili dlouhými míči a centry do vápna. „Díky dobré obraně a gólmanovi jsme to přestáli," dodal trenér Hrubeš.

Benátky sice měly optickou převahu, do šance se ale nedostaly. „Naopak my jsme z brejku mohli přidat druhý gól," nastínil berounský trenér. Lundák mezi dvěma hráči přistrčil míč střídajícímu Kosnarovi, který sám proti Procházkovi zkusil potupit benáteckého brankáře jesličkami, ten však secvakl nohy včas. „V závěru jsme si to pohlídali. Hodně si těchto bodů ceníme. Doufám, že to bude vzpruha do dalších zápasů. Rádi bychom to potvrdili hned s domácím zápasem s Louňovicemi," uvedl Roman Hrubeš.

Branka: 41. Lundák. Rozhodčí: Šimáček. ŽK: S. Smetana – P. Smetana, Novák. Diváků: 127. Střely na bránu: 2:6. Rohy: 7:2. Poločas: 0:1.

Beroun: Pettík – Novák (86. Král), Klička, Vopěnka, P. Smetana – Vosýnek, Bureš, Nguyen, Christov (79. Kosnar) – Lundák, Šíma (90. Rigo).