Báze Číňanek za hokejovým uměním do Evropy začala již v listopadu minulého roku, když bývalý kladenský extraligový hráč Josef Zajíc zahájil kemp těchto hokejistek tak, aby jim pomocí častých denních hokejových dávek vštípil ty správné hokejové dovednosti. Během tříměsíčního kempu tyto nadějné Čínské hokejistky značně zvýšily svoje hokejové sebevědomí a hokejový um, tak aby mohly měřit svoje síly s nejlepšími družstvy v Evropě.

Mezi hokejová družstva, která které měla tu možnost si zahrát s Číňankami, patřily i Berounské Lvice, kterým toto měření sil přišlo vhod, protože v lize žen je reprezentační přestávka, jelikož v Japonsku se koná mistrovství světa žen kategorie U 18.

Pro Berounský hokej to tak byl malý svátek, protože mezistátní utkání se v Berouně nehraje každý den. Však také pro některé nahodilé diváky to bylo velké překvapení, když po návštěvě Aquaparku zavítali na zimní stadion a k nedělnímu koupání dostali malý dárek - utkání žen a dívek z daleké Číny. Po slavnostním nástupu obou družstev na ledové ploše zimního stadionu, kdy byly díky obětavosti vedení Berounské sportovní a.s. zahrány státní hymny obou zemí, mohlo očekávané utkání začít.

PZ Kamrdlík si zahráli na MČR v rybníkovém hokeji.
Boj o Kanadu nevyšel, přesto si rybníkáři z Kamrdlíku šampionát užili

Od první minuty bylo vidět, že Číňanky jen tak neodbruslí toto přátelské utkání. V jejich pojetí byla vidět velká bojovnost a hlavně výborné bruslení i také poctivé a obětavé bránění svojí svatyně. Zkrátka dennodenní dávky od českých, a hlavně dobrých trenérů bylo na nich vidět. I některé jednotlivé hráčky, sice malé postavy, ale s velmi dobrou technikou a rychlostí, by byly posilami pro leckterý ligový tým u nás. Nevýhodou a překážkou jejich snahy bylo to, že nedokázaly proměňovat svoje šance, do kterých se často dostaly. Díky tomu zůstala berounská brankářka bez gólového zápisu.

Berounské Lvice po tom malém šoku, co všechno Číňanky umí, začaly hrát svůj Český kombinační hokej a hlavně, proměňovat šance. Když hráčka Macháčková dvakrát během jedné minuty zavěsila ranou pod „víko“ gólmanky Číňanek, tak se hra soupeřek rozpadla a skóre ve prospěch Lvic začalo narůstat, zvláště když teprve dvanáctiletá posila Lvic z Rokycan Viktorie Jílková opět krásnou ranou vymetla růžek brány soupeřek, tak bylo o vývoji utkání rozhodnuto. Snaha Číňanek byla marná, protože skóre po první třetině bylo 5:0 ve prospěch Lvic, protože ještě dvěma góly přispěla zkušená Renata Martínková.

Ve druhé třetině začalo skóre Lvic narůstat až na 9:0, a tak gólmanku Čínanek v půli utkání vystřídala náhradnice, která byla ze strany Berouna k nepřekonání a udržela až do konce utkání čisté konto. Z konečného výsledku se radovaly jak Lvice, tak i soupeřky, pro které to byla velká zkušenost s hokejovým umem v provedení Berounských Lvic. Vyrovnaný zápas sice skončil jasným vítězstvím Berouna, ale Číňankám se Beroun hodně zamlouval jako město, ale i hokejové prostředí v Berouně. Na závěr tohoto utkání byly odměněny nejlepší hráčky utkání věcnými dary, a to za Lvice střelecky úspěšná Lenka Macháčková a za soupeřky z daleké Číny hráčka Juha-li.

Radek Štěpánek a Petr Čech
Dávám dolů obrovské sombrero, vysekl Štěpánek poklonu kamarádu Čechovi