Žebrák v něm v sobotu od 17:45 přivítá Solopisky.

Žebráčtí hokejisté se dobře naladili před týdnem, kdy zdolali v derby Cerhovice 7:2. „Cerhovice podaly snaživý výkon, ale na naše hráče nestačily. S výsledkem jsme byli spokojení," uvedl předseda Spartaku Žebráku František Krejčí. Na derby se očekávala dobrá návštěva. „Přišlo asi sto padesát diváků, teď očekáváme ještě větší počet, jde o hodně," řekl Krejčí. V týmech meziokresního přeboru může rozhodnout utkání absence důležitých hráčů. „Všichni hráči jsou připraveni, jdeme v plné síle," přiznal šéf žebráckého naděje.

Solopisky zdolaly v minulém kole Obecnici 5:3, čímž udržely stejný zisk jedenadvaceti bodů jako vedoucí Žebrák. První duel obou soupeřů skončil na ledě Solopisků nerozhodně 7:7. „Možná, že by hráči obou týmů byli rádi za bod po obdobné přestřelce. My chceme ale vyhrát, oni samozřejmě také, je to hokej, mohou vyhrát oba týmy. Jde o první místo, diváci jsou natěšení, hráči také," uvažuje František Krejčí.

Protože náskok dvou vedoucích celků před třetí Obecnicí je již pětibodový, předpokládá se, že vítěz sobotního duelu dotáhne své snažení až do přebornického titulu. „Určitě, tento zápas rozhodne, náskok na Obecnici je podle mě dostatečný," předpovídá žebrácký předseda.

Další duely

Pozornost fanoušků bude upřena i na černošický led, kde v sobotu od 19 hodin nastoupí Cerhovice, které budou chtít domácímu Mníšku odvést porážku z hořovického ledu 8:10. V případě výhry by Sokol Cerhovice šel v tabulce před Mníšek.

Vyhrát a tím zůstat na dohled vedoucímu tandemu chtějí oba celky z Příbramska – třetí Obecnice (hraje s Lány) a čtvrtý celek HK Příbram 99 (jede na Důl Kladno). Páté Černošice B jsou v duelu s posledním Novým Strašecím velkým favoritem.

Krajská soutěž

Ve vyšší soutěži měli hráči HK Králův Dvůr v posledním kole volno. O to větší bude jejich chuť po gólech při utkání s posledními Sedlčany. Zápas je na programu na berounském zimáku v neděli od půl šesté. Hořovickým Cvočkařům se naposledy dařilo na kladenském ledě, kde porazili Hvězdu 7:3. I v 17. kole míří Hořovice na led soupeře, když se v sobotu od 19 hodin pokusí zaskočit čtvrté Neratovice.