Ještě v závěru druhé dvacetiminutovky hosté dokázali snížit a zápas poté přinesl drama. „V oslabení jsme zbytečně předrželi kotouč, měli jsme to poslat po mantinelu. Chtěli jsme to vyšperkovat a propadli jsme. Soupeře jsme pustili do brejku a on dal na 4:1," zmínil trenér Medvědů.

Ze zápasu bylo nakonec drama

Do třetího dějství sice vstoupili Berounští dobře, jenže hosté se postupně dostali až na rozdíl jediné branky. „Dostali jsme kolem 49. minuty na 4:2 a strašně jsme znervózněli. Z dorážky, kdy hráč rychle zareagoval, pak soupeř dal na 4:3. Za stavu 4:3 jsme byli blízko toho, abychom se zřítili do propasti. Kdybychom tento náskok ztratili, mužstvo by se z toho několik zápasů nevyhrabalo. Naštěstí jsme to zvládli. Někdy je to cennější, než dohrát ten zápas 5:1," poznamenal trenér Aleš Totter.

Poté, co Šumperk snížil na 4:2, začali berounští hokejisté pod tlakem více chybovat. „Nechci se pořád vymlouvat na nezkušenost, ale je strašně těžké ty hráče usměrnit, protože to není, že by se nesnažili, ale z přemíry snahy udělají něco navíc a v jednoduchosti je krása. Měli jsme to hrát jednodušeji," má jasno Totter, který je na hráče pyšný, že ustáli nápor Šumperku a dovedli zápas do vítězného konce.

Furch opět ukázal svoje kvality

Základním stavebním kamenem středeční výhry byl výtečný výkon brankáře Furcha. „Tak určitě, ale nechtěl bych ho vyzdvihovat nad celý tým, protože někdo musí dát góly a někdo například musí odpracovat fauly," uvedl trenér Medvědů, který následně uznal Furchovy kvality. „Samozřejmě Dominik je jistota. Už tady chytá několikátou sezonu a sedí mu to tady, nakopne se tu. I tým jde s jinou hlavou na led, protože cítí, že Dominik, jim několikrát vychytal zápas. Na hráčích je to vidět. Ta chemie s ním tam je hodně cítit," dodal Aleš Totter.

Od začátku soutěže se v berounském mužstvu vystřídala řada hokejistů. V posledních kolech to ale vypadá, že se trenérovi podařilo najít dobré složení útočných formací. „S Mostem dávala góly Karpičova lajna (Karpov, Doležal, Klhůfek – pozn. red.), v Litoměřicích se to povedlo první lajně (Vostřák, Plichta, Havel – pozn. red.) a dneska to vyšlo té třetí (Padělek, Bárta, Čurda – pozn.red.). Myslím si, že to ustálení lajn, už to vypadá, že nějaké vazby se jeví dobře. Po Litoměřicích jsme si řekli něco k systému, změnili jsme tam drobné detaily a dneska to bylo znát," uvedl trenér Medvědů.

Padělek s Bártou u všeho důležitého

Hodně vidět byli proti Šumperku útočníci Padělek a Bárta, kteří se v sobotu nevešli do sestavy. „Padi (Aleš Padělek – pozn. red.) měl dobrý start do sezony, ale prostě hlavou odešel z hokeje, tak jsme ho posadili. Nevzali jsme ho na zápas. To samé Bártič (Jiří Bárta – pozn. red.), který jako nejmladší hráč najel do gólmana. To si nemůže dovolit, takovou chybu. Oba v sobotu nehráli a jsem rád, že si to uvědomili. Dneska byli u těch důležitých momentů. Nechci ale nikoho vyzdvihovat," poznamenal trenér Medvědů Totter, který dodal, že Beroun musí spoléhat na týmovou hru. „Parta je tady vynikající, kdokoliv přijde, všichni si partu chválí. Charakter kluků musím vyzdvihnout. V těžkých podmínkách to všechno zvládají. Po lidské stránce jsem na ně pyšný," dodal Aleš Totter.

Odrazí se Medvědi ode dna tabulky?

Před zápasem se Šumperkem klesli Medvědi až na samé dno tabulky. Po vítězství se nabízí otázka, zda-li tento zápas bude pro Beroun odrazovým můstkem. „Přál bych si, aby to byl takový ten bod zlomu, jak říkají v Americe. Samozřejmě máme všichni radost z vítězství. Třeba Tomáše Doležala jsem teď viděl se usmát po čtrnácti dnech. Určitě nám to dodá sebevědomí. Strašně dlouho jsme čekali na tři body doma. Jsem rád, že dneska přišly, mohly přijít dřív, musíme být ale nohama na zemi," poznamenal berounský trenér.

Ten také na závěr hodnocení prozradil, kdy začal věřit, že mužstvo získá tři body. „Začal jsem věřit, když bylo buly dvacet osm vteřin před koncem. Byla tam ještě zblokovaná střela, pak jsem už věřil. Pan Mařík ale už padesát sekund před koncem říkal, že vyhrajeme. Předběhl mě. U tohoto mladého mužstva si nemůžete být nikdy jistý," uzavřel trenér Totter.