ŽEBRÁK – SOLOPISKY 8:2

Diváci sice ještě přicházeli, ale buben domácích fanoušků už je z dálky burcoval k povzbuzování. Po úvodních dvou šancích Žebráku přišel v 5. minutě gólový úder a v první třetině přidal ještě jednu branku. „Oba týmy nastoupily v plných sestavách. Myslím, že nám pomohla taktika, kterou jsme si stanovili před zápasem s poučením z předchozího vzájemného duelu. Snažili jsme se dobře bránit střední pásmo vracejícími se útočníky a chtěli jsme skórovat z výpadů, což se nám dařilo," řekl kapitán Žebráku David Jícha.

Když Žebrák zvýšil ve druhém dějství na 5:0, bylo o výsledku rozhodnuto. „Myslel jsem, že budou hrát více agresivněji, ale hosté nestíhali. Žebrák byl jasně lepší, lépe bruslil a kombinoval," viděl průběh utkání jeden z diváků v ochozech Tomáš Karas.

Solopisky se před branku domácích moc nedostávaly. „Podle našich statistik vystřelili hosté na branku za první dvě třetiny asi pětkrát a ještě z uctivé vzdálenosti," byl spokojen David Jícha, který dodal: „Při pětigólovém vedení už se třetí třetina spíše dohrávala, ani my jsme už moc nešlapali."

Za Žebrák se trefil třikrát Langer, jednou se přidali Kroc, Belda, Foltýn, Šmerhovský a Sládek. „Byl to hodně důležitý krok k zisku titulu, který se nám vydařil. Po zápase jsme se bavili s diváky, ti nám říkali, že se jim to líbilo. Lidí bylo na hokeji hodně, nejvíce v této sezoně," uvedl žebrácký kapitán. Dodejme, že do ochozů hořovického zimáku se vměstnalo 240 hokejových příznivců. Žebrák má na čele dvoubodový náskok právě před Solopisky, ztráta ostatních týmů je větší.