Mladý muž na vozíku nikdy neztratil chuť do života, a i v nelehké životní situaci se pustil do hudby. Začal rapovat. Jak sám říká, díky tomu se může vypsat z věcí, které prožil nebo právě prožívá. Oporou mu jsou i rodiče, kteří ho v jeho obrovském koníčku neustále podporují.

A právě v Berouně, při charitativním koncertu Hrajeme pro život, kde vystoupil i Michal David a jeho přátelé z nově připravovaného muzikálu Muž se železnou maskou, dostal Radek šek na 100 tisíc korun od Nadace Agrofert. Osobně mu ho předal Michal David.

Ještě před tím ale stačil Radek pořádně rozhýbat stovky návštěvníků koncertu, a to ukázkou svého rapování. Radkovi rodiče přitom neskrývali dojetí.

Předání šeku na 100 tisíc má ale i druhý happy end. „Chtěl bych polovinu této částky darovat svému bratranci Honzovi,“ řekl po předání šeku Radek, což u diváků vzbudilo obrovské nadšení a nekončící potlesk. I jeho mladší bratranec trpí stejnou nemocí, jako Radek.

V rámci výstavy Hradiště a Hradišťáci v 70. a 80. letech, která se koná v městském muzeu Mnichovo Hradiště až do 31. října, se v jeho prostorách uskutečnil speciální retro večer.
OBRAZEM: Zámek se oblékl do stylu retra
Na letiště v Mladé Boleslavi se v sobotu konal už čtvrtý ročník letecké akrobacie bezmotorových kluzáků. Dorazilo tam na pětadvacet pilotů.
Bezmotoroví akrobaté ovládli nebe nad Mladou Boleslaví

TOMÁŠ JEŽEK