Slavnosti se vždy konaly o víkendu, jelikož ale na letošek připadá kulaté výročí, obec se rozhodla program rozšířit také o páteční den. Kromě vernisáže fotografií Aloise Crka ze všech předchozích ročníků se zahrada základní školy, kde se slavnosti uskuteční, promění v letní kino, které bude od 21 hodin promítat úspěšnou filmovou pohádku Anděl páně 2 v hlavních rolích s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem. Vstupné je dobrovolné stejně jako na sobotní dětský den.

Pro děti budou připraveny zajímavé hry a soutěže, které připravují členové místního turistického oddílu Šlápoty. Nejmenší návštěvníci se mohou těšit i na vystoupení šermířského souboru Glaudius či představení loutkového divadla v podání Malé scény z Hořovic. Svou činnost zde představí Ekocentrum Zvířecí pohoda ze Bzové.

Ilustrační foto
Nad budoucností koupaliště visí otazník

„Hezké vystoupení s názvem Angelky budou mít pro děti Vanda Hybnerová a Lucia Kašiarová. Už jsme je tady měli loni, kdy hráli pro dospělé v tělocvičně a bylo plno," doplňuje k náplni dětského dne starosta Oseka Dušan Kubovčiak.

Samotný hudební festival je multižánrový a každý návštěvník si přijde na své. Kolem 16. hodiny jej odstartuje mladá regionální kapela Rocksana. Až do půlnoci se na pódiu vystřídá hned několik skupin včetně legendárního uskupení Stromboli, které přijede do Oseka v rámci svého turné v plné sestavě. Ze známých tváří vystoupí ještě Vilém Čok se skupinou ByPass nebo písničkář Vladimír Merta.

„Vyzdvihl bych také kapelu Longital. Kdo má rád hezké texty, jejich koncert si užije," dodává Dušan Kubovčiak s tím, že jde o jednu z nejvýraznějších skupin nezávislé slovenské scény.

Ilustrační foto
O letní tábory je velký zájem, většina hlásí plno

V neděli si přijdou na své příznivci dechovky. Po Hořovické muzice hrající skladby klasiků Josefa Poncara, Karla Vacka a Jaromíra Vejvody přijdou na řadu Babouci, nejstarší jihočeská dechovka.

Vstupenka na sobotní koncerty stojí 250 korun, v neděli návštěvníci zaplatí 100 korun.

Kolik dorazí na letošní slavnosti lidí se starostovi Oseka těžko odhaduje. Stejně jako u všech akcí pořádaných venku je návštěvnost odvislá zejména od počasí.

„Letos jsme slavnosti posunuli o týden déle a vidím, že kvůli mistrovství světa v hokeji jsme udělali dobře," podotkl Dušan Kubovčiak s tím, že poslední víkend v květnu se stane pravidelným termínem Osecké pohody.

Ilustrační foto.
Jeslová třída se neotevře, není prostor ani zájem