Potvrdilo se to třeba v neděli 15. prosince odpoledne, kdy si podle nich zapěli klienti i zaměstnankyně Domova seniorů T. G. Masaryka v Berouně. Stalo se tak během návštěvy rozhlasáků v rámci jejich projektu Ježíškova vnoučata, který pomáhá plnit přání obyvatel domovů.

Zprostředkovává totiž kontakt s dobrovolnými dárci ochotnými nadělit seniorům vysněný dárek pod stromeček – nebo třeba i zážitek. Lidé z rozhlasu však také společně s hosty vyjíždějí na návštěvy domovů, aby seniory potěšili vyprávěním i písničkami. Rozezpívat posluchače se podaří vždy – a někdy dokonce i roztančit. Byť se třeba jedná o vozíčkáře.

V Berouně plakát ohlašoval návštěvu moderátorů stanice Region Patrika Rozehnala a Jany Chládkové, která se představila i v roli zpěvačky (přičemž nabídla třeba i píseň, jež byla vzpomínkou na její někdejší spolupráci s Daliborem Jandou) – a s nimi měla přijet Uršula Kluková. Herecké řemeslo však nakonec zastupoval Jiří Krampol, rovněž věkově blízký svým posluchačům – je mu jednaosmdesát – a ti rozhodně neměli důvod litovat.

Domov seniorů T. G. Masaryka v Berouně.
Domov seniorů posvítí penzistům na lepší zdraví

V nezaměnitelném krampolovském podání nabídl příběhy z hereckého prostředí z Čech a Moravy i z cest po světě – přičemž nechyběla ani historka domácí; středočeská. Ne sice přímo z Berouna, ale o pár desítek kilometrů dál: od Kladna. V hlavní roli byl stromek koupený na tamějším trhu – a také řidič, který tento symbol Vánoc připevnil na střechu auta a vyrazil k domovu.

Cestou se stalo, že si musel odskočit, což v lesním úseku nebyl problém: stačilo zastavit a hajdy kousek od silnice. Když se vrátil, už však na něj čekali policisté. A vysvětlujte hlídce, že ten stromek na střeše není uříznutý tady v porostu, ale poctivě zakoupený ve městě…

Vše o projektu Česko zpívá koledy se dočtete ZDE.

Česko zpívá koledy. Před střediskem volného času Domeček v Hořovicích.
Česko zpívalo koledy také na Berounsku