Otevření muzea
Hořovice – V areálu Starého zámku Hořovice se v pátek 31. března ve 13 hodin uskuteční slavnostní otevření Muzea Hořovicka, městského informačního centra a knihovny. Můžete se těšit na velmi bohatý program, při kterém vystoupí hudební sbor žáků ze Základní umělecké Školy Josefa Slavíka.

Dětské odpoledne v Kulturním Klubu Žebrák
Žebrák – V sále Kulturního Klubu města Žebrák se v sobotu 1. dubna od 15 hodin uskuteční dětská akce pod názvem Hurá za Eskymáky. Pro všechny děvčata a kluky čeká spousta soutěží, her a tance. Těšit se můžete i na občerstvení a dokonce i zmrzlinové poháry.

Také čtěte: Padesát let spolu: manželé Vickovi slavili zlatou svatbu

Výlet do Přerova na velikonoční trhy
Osov – Obec Osov zve 8. dubna na velikonoční trhy. Zájemci se společně vydají do Přerova nad Labem. Odjezd je v 10 hodin od Obecního úřadu Osov. Plánovaný návrat kolem 19. hodiny. Po celém areálu skanzenu budou předváděny činnosti spojené s jarem. Těšit se můžete například na pletení pomlázky, budete si moct ozdobit vajíčka, perníčky a čeká vás mnoho dalšího. Součástí je i prohlídka s průvodcem.

Josef Laufer a Zdeněk Vrba zavítají do Žebráku
Žebrák – Herec Josef Laufer a moderátor Zdeněk Vrba se společně představí v jedinečné Talk show , která má název Sbohem lásko, já jedu dál. Toto zajímavé vystoupení se uskuteční ve čtvrtek 30. března od 18 do 21 hodin, a to v Kulturním Klubu Žebrák. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji.

Společenský dům zaplní letecké modely i tanky
Zdice – Klub plastikových modelářů Zdice pořádá ve spolupráci s městským úřadem další ročník soutěže Zdická padesátka. Soutěže se mohou zúčastnit všichni příznivci plastikového modelářství. Jubilejní XV. ročník Zdické padesátky startuje v sobotu 1. dubna. Výstava soutěžních modelů bude otevřená od 10 do 15 hodin. Občerstvení je zajištěno v místě konání soutěže. Vstupné dobrovolné. Ve stejný den se veřejnosti otevře i Army muzeum Zdice a muzeum Výtopna Zdice. Zde může strávit čas od 9 do 17 hodin. Mezi akcemi bude zajištěna kyvadlová doprava historickou vojenskou a autobusovou technikou.

Nepřehlédněte: Herny jsou problém. Někde stále neřešený

Řezbář věnuje Berounu dar
Beroun – Berounští radní souhlasí s přijetím daru od uměleckého řezbáře Jana Viktory. Ten městu Berounu věnuje reliéf Karla IV. Město s ním uzavře darovací smlouvu. Jan Viktora žijící v Hýskově pro Beroun vytvořil i unikátní dřevěný betlém.