„Snažili jsme se přichystat různorodý program. Tradici si získává například metalový večer, který rozduní zámek 10. června, a přesně za čtrnáct dní pak vystoupí na pódiu zástupci zcela jiného žánru, a to country v čele s Rangers neboli Plavci," prozradil místostarosta Králova Dvora Josef Antoniv, který se o průběh Kulturního léta na zámku v Králově Dvoře stará.

Středočeští záchranáři nacvičovali zásah na Slapské přehradě.
Záchranáři nacvičovali zásah u požáru výletní lodi

Po oba prázdninové měsíce pak bude program pokračovat večerem s rockovými kapelami, zámeckým minifestivalem či DJskou show, na níž se představí řada hvězd českého motosportu v čele s Liborem Podmolem a czech drift girl Michaelou Sacherovou.

V letních měsících mohou obyvatelé Králova Dvora, ale nejen oni, přijít na zámek na koncert vážné hudby, na němž zazní díla Monteverdiho, tradiční festival Modrej Královák nebo na fotbalový stadion na dva filmy v rámci putovního letního kina. Koncem letních prázdnin, a to 20. srpna, se uskuteční dětské odpoledne s kouzelníkem a diskotékou Oldy Burdy.

Stejně jako loni si i letos v rámci akce Běžíme na hrad zazávodí také děti.
Kastelán Točníku uslyší zrychlený dech závodníků běžících na hrad

„Vyvrcholením Kulturního léta na zámku budou poslední prázdninovou sobotu tradiční Městské slavnosti. Program už máme připraven a mohu prozradit, že letos návštěvníci zámku uslyší legendární Těžkej Pokondr, zpěvačku Terezu Kerndlovou či bubenickou show v podání Tam Tam Orchestra. Vše samozřejmě doprovodí hudba pro všechny generace a řada atrakcí a soutěží především pro ty nejmenší," upozornil Josef Antoniv.