Slavnosti vypuknou v areálu letiště na bývalé pojížděcí dráze hned vedle fotbalového hřiště ve 14 hodin. Na přistaveném pódiu se návštěvníkům představí postupně hned šest kapel.


„Nechceme cílit pouze na jednu věkovou skupinu, a proto v hudebním programu občané naleznou jak vystoupení oblíbené dechové kapely Nýřaňanka, tak i několik těch rockových skupin,“ podotkl místostarosta Tlustice Jan Chaloupecký.

Mateřská škola sídlí ve stejném areálu jako Domeček Hořovice. Nyní využívá čtyři areály a celkově deset tříd, k dispozici má i rozlehlou zahradu.
Hořovická mateřská škola zvýší kapacitu


Kromě již zmíněné dechovky tak návštěvníkům zahraje i regionální uskupení Rocksana, zdická skupina Sam-Ou-Hell, dále Akrobat, Alkehol Revival a na závěr také TenemiT. Pro děti budou přistaveny skákací hrady a trampolína, vyřádit se mohou i při bumper ball. 


Pro seniory a děti do 15 let platí dobrovolné vstupné, pro ostatní návštěvníky je vstup 100 korun. 


V Tlustici uspořádali slavnosti poprvé v loňském roce. „Na první ročník hodnotím akci co do počtu návštěvníků, programu a hlavně následných pozitivních ohlasů od občanů jako velmi vydařenou,“ prozradil Jan Chaloupecký důvod, proč se vedení obce rozhodlo slavnosti uspořádat i letos.

Přes centrum Hořovic projede každý den na 150 kamionů. Nejvíc jezdí po hlavních silnicích v Tyršově a Masarykově ulici.
Města bojují za vytlačení kamionů ze silnic


„Okolní obce již řadu let organizují pro své občany nějaké letní kulturní akce, proto ani my jsme nechtěli zůstat pozadu. Je to ideální příležitost na společné pobavení se napříč různými věkovými skupinami. Každý si zde najde to své, od dětí až po seniory,“ dodal tlustický místostarosta.