Kromě devíti dalších umělců zde vystavuje i hořovický malíř Václav Šesták, který navíc přijal pozvání do rozhovoru Berounského deníku. V minigalerii Labe mohou lidé spatřit několik jeho obrazů.

Kdy vystavovaná díla vznikala?
Jeden z obrazů například v době mé nemoci v roce 2007. Maloval jsem dnem i nocí. Tehdy vzniklo nejvíce obrazů od doby, kdy jsem začal znovu malovat.

Na jednom z obrazů jste zachytil západ slunce nad Plešivcem. Jde o konkrétní zážitek, nebo o fantazii?
V tomto případě jde o fantazii. Na Plešivci jsem samozřejmě byl, ale takový západ slunce jsem tam nezažil. Pokusil jsem se zachytit ten krásný okamžik, kdy začíná hra světla a stínů… Podle očitých svědků západů slunce nad Plešivcem se mi to prý podařilo… Na obraze „Po dešti" z roku 2010 jsem se pokusil o zachycení momentu svěží krajiny krátce po dešti. Vzdal jsem tak hold inpresionistům a jejich snahám zachytit zcela prchavý okamžik.
Postava malíře (tak trochu autoportrét), který je na plátně spolu s ženou sedící u potůčku naplněném dešťovou vodou, jen umocňuje pomíjivost této chvíle.

Další obraz nese název Dívka s dýněmi…
Po delší době jsem chtěl vytvořit něco ryze ženského. Něco s motivem ženy či dívky. Obraz se v průběhu tvoření měnil a netušil jsem, že bude mít tuto podobu. Zvláštností obrazu je, že ať se postavíte kamkoliv, dívka se na vás stále dívá. A ty ohnivé barvy se mi samy tiskly do dlaní…