Dopravní nehoda, která se odehrála u křižovatky ulice třída Míru a Švermovy ulice, zkomplikovala na druhé hlavní tepně Berouna dopravu.

Policisté silnici v místě nehody uzavřeli a motoristé museli odbočit do Průběžné ulice a využít objízdnou trasu.

Dopravní nehodu pravděpodobně zavinil osmasedmdesátiletý řidič, který vjížděl se svým modrým citroenem ze Švermovy ulice na třídu Míru a nedal přednost řidiči tmavé Škody Octavia, který jel po hlavní silnici ve směru na Králův Dvůr.

„Byla to velká rána. Auto se mi otočilo jednou kolem dokola. Vůbec nevím, kde se tam to auto vzalo. Nedovedu si to představit. Když jsem se rozjížděl, tak jsem se rozhlédl na obě strany a ani na jedné žádné nejelo. Tak jsem tam vjel a najednou bum," popsal kritický okamžik řidič modrého auta.
Jeho vozidlo bylo po dopravní nehodě na odpis.

„Auto skončí na šrotišti. Je totálně zničené. Musím si koupit nové. Jezdím tady tudy dnes a denně, protože tady bydlím a nikdy se mi nic podobného nestalo. Nikdy jsem neměl dopravní nehodu. Nevím, jestli jel ten řidič rychle. Nechápu to. Dnes je ještě takové nepříjemné počasí," poznamenal důchodce.

Ve Škodě Octavia seděl řidič a spolujezdkyně. Ta při dopravní nehodě utrpěla zranění a musela být záchrankou převezena do nemocnice na ošetření.

Na místě nehody zasahovali kromě dopravní policie i berounští profesionální hasiči, kteří se postarali nejen o úklid vozovky od uniklých kapalin, ale i o odklizení Škody Octavie.

Vyšetřování dopravní nehody přihlíželo několik kolemjdoucích lidí.
„To modré auto vypadá hrozně. To musela být příšerná rána, když se ta auta střetla. Důležité ale je, že se nikomu z účastníků nic vážného nestalo," uvedl Richard Novotný.