Motocyklista projížděl kolem poledne po silnici od Broum do Březové. Laň, která vyskočila z právě strany silnice, přistála šokovanému muži na hlavě. „Pak proskočila mezi ním a spolujezdkyní a utekla. Pod vahou zvířete motocykl spadl na zem a sunul se po silnici. Řidič i spolujezdkyně kuriózní střet se zvířetem přežili. Laň při skoku prokopla plexisklo u helmy řidiče a přitom došlo k poranění jeho oka,“ uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Záchranáři oba jezdce po ošetření převezli do nemocnice. Dechová zkouška na alkohol byla negativní.

Další nehoda, kterou berounští policisté vyšetřují, se stala na silnici z Hostíma do Berouna. Před šestou ráno zde vběhla srna do dráhy osobnímu vozidlu. Auto mělo po střetu s ní poničenou přední část. „Nehodu se srnou mám také za sebou. Ta ale nehodu nepřežila,“ řekl Lubomír Svačina.

Podle statistiky počet nehod se zvěří stoupá. V roce 2015 jich v období od 1. ledna do 2. října policisté zaznamenali 81. Za stejné období roku 2016 se jich na silnicích berounského regionu odehrálo 85 a letos zvířata zavinila už 114 dopravních nehod. To je bezmála tolik, co za celý rok 2016, kdy jich bylo celkem 115.

Ilustrační foto.
Policisté zadrželi dva řidiče pod vlivem alkoholu