„Na kole jezdím v létě do práce a když musím jet po silnici, tak se bojím. Řidiči mi na hlavní často nedají přednost a já musím brzdit," uvedl Milan Kolský.

Jednadvacetiletá řidička opatrná nebyla a v Hořovicích srazila z kola osmadvacetiletého cyklistu. Ten  spadl na komunikaci a záchranka ho musela převézt  do hořovické nemocnice.

„Řidička jela před sedmou hodinou ráno ve voze VW Polo od centra Hořovic po komunikaci K Nemocnici a hodlala na nejbližší křižovatce odbočit na silnici směřující do Lochovic. Než dojela ke křižovatce, předjížděla cyklistu, který jel k nemocnici. Při odbočování řidička nedbala zvýšené opatrnosti a při zařazování se před cyklistu už začala odbočovat," popsala průběh dopravní nehody mluvčí berounské policie Lenka Uriánková. Mladá řidička tak vjela cyklistovi do cesty.

Její vozidlo se střetlo s přední částí jeho jízdního kola pravou zadní částí. Cyklista při srážce s vozem z kola spadl na silnici a zranil se. Ke zranění jiných osob nedošlo.

„Policisté u obou účastníků dopravní nehody provedli odborné měření na přítomnost alkoholu. To mělo negativní výsledek," upozornila Lenka Uriánková.