K vidění bude velký souboj aktuálně nejlepších českých sedmibojařek Elišky Klučinové a Kateřiny Cachové, návrat nejlepšího českého muže Adama Sebastiana Helceleta a také skvělí borci z třiadvaceti zemí a čtyř kontinentů planety.


Závod byl nejvíc populární v prvních letech, kdy na Sletišti předváděli skvělé výkony tehdejší elitní borci světového desetiboje – Roman Šebrle s Tomášem Dvořákem. I pro mířily do zeleného ráje na kraji někdejšího černého Kladna zahraniční hvězdy jako olympijský vítěz Brian Clay nebo Smith, Karpov, Suarez, Kraučanka, z nejlepších žen pak Dobrynská a Tyminská. „I letos jsme se snažili pozvat ty nejlepší a s dalšími budeme ještě tradičně jednat po mítinku v Götzisu. Stačí, aby tam někdo v dálce třikrát přešlápl a pak rád přijede do Kladna, aby zde splnil limit na mistrovství světa v Londýně," vysvětlil ředitel TNT Express Meetingu Zdeněk Lubenský, sám bývalý skvělý tyčkař.

V Hradečně byla nalezena mrtvá žena, zřejmě ji zavraždil syn.
V Hradečně byla nalezena mrtvá žena, zřejmě ji zavraždil syn

Ten připravil se svým týmem i novinku, letošní závody na Sletišti budou totiž zároveň konány jako mistrovství republiky ve vícebojích. „Umožní nám to zapsat na startovní listinu mítinku mnohem víc českých závodníků. Ti se střetnou nejen mezi sebou, ale i s kvalitní zahraniční konkurencí," dodal Lubenský.

Hlavními hvězdami závodu bude česká mužská jednička Adam Sebastian Helcelet (vrací se do Kladna po tříleté pauze) a česká rekordmanka Eliška Klučinová. Loni kvůli zranění svůj oblíbený mítink na polytanu mateřského klubu AC Tepo Kladno vynechala, s ramenem pak marodila i v zimě. Letos plánovala účast v Götzisu, ale nakonec pojede na Sletiště. „Cítím se tam výborně, vyrůstala jsem tam a lidé mi fandí. Ne náhodou jsem tam překonala český rekord (6460 bodů). Letos je mým cílem 6200, což je limit do Londýna, ale jsem po operaci ramene a třeba oštěp, svou lepší disciplínu, jsem ještě nezkoušela," říká Klučinová, která má prý ze všech sedmi disciplín nejraději výšku, ale… „U výšky nemusím vytleskávání diváků, to je zajímavé. Naopak u dálky zase podporu diváků miluju," vyznala se.


Eliška Klučinová vyhrála na mítinku v Kladně sedmiboj v českém rekordu 6283 bodů. Čtyřiadvacetiletá atletka vylepšila národní maximum o 15 bodů a kvalifikovala se na olympijské hry jako letos vůbec první KladeňačkaZdroj: Kladenský Deník // Bohumil KučeraOrganizátoři doufají, že souboj Klučinové s loni stále se lepšící Kateřinou Cachovou bude jedním z vrcholů TNT Express Meetingu. „Věřím v to i já, závodím proti Katce ráda a vlastně už od dětství. A snad jsem s ní ještě neprohrála," usmála se čerstvě devětadvacetiletá atletka.

Vejvoda, Patera, Procházka // Hvězdy Kladna - Česká republika legendy 3:4 (sn), utkání na oslavu 60. narozenin Milana Nového
Skvělý úspěch v anketě: Báječná trojka je kladenská Blue Line!

Zajímavostí mítinku může být i start talentovaných dcer někdejšího mistra světa Tomáše Dvořáka, Barbory a Kateřiny. I ty to v Kladně velmi dobře znají, občas tady odmalička trénují.

Stejně jako zhruba tisícovka dětí klubu AC Tepo Kladno, který má vůbec největší mládežnickou sportovní základnu ve městě a i proto vedení magistrátu štědře mítink podporuje. „Když jsme do toho šli na začátku, byla podpora nastavena na půl milionu korun, teď už je to milion a půl. Ale atletiku podporovat chceme a mítink je jednou z největších akcí ve městě vůbec. Fandíme mu," dodal primátor Kladna Milan Volf.

Ilustrační foto.
Opozice kritizuje v Kladně počty úředníků