Zlom nastal v souboji trojic, hořovičtí Dendys, Huml a Bartoš totiž pokořili po boji v koncovce domácího Giňu, Zbuzka a Jana Fajrajzla a druhá trojice pak byla jasnou záležitostí hořovických. Ti následně bezchybnou nepárovou částí, kde za zmínku stojí pohledné utkání singlistů v podání kleštěnického Petra Fajrajzla a hořovického Dendyse, své vedení navýšili už na 5:2. Hostující Šebkova trojka tak měla na botaskách mečbol a proti Zbuzkově trojici nezaváhala. Hořovice nakonec vyhrály na Kleštěnici 8:2 a dál se drží v popředí tabulky. Alois Bartoš z hořovického týmu byl po utkání pochopitelně spokojený: „Všichni dnes zahráli výborně, důležitá byla výhra naší první trojky ve třetím setu a Jurův singl, tam se to lámalo. Pak už kluci z Kleštěnice trochu rezignovali a my to dohráli.“

Měňany, pokud se sejdou, umí být nepříjemným soupeřem pro každý tým. Na Squadru ale dorazily pouze v šesti hráčích, navíc bez svých tradičních opor Pišvejce a Roztočila. Zato domácí byli po delší době kompletní a na hřišti to bylo znát. Vyjma prvních dvojek se pokračovalo vždy jen na dva sety a po těsném vítězství domácího Zavadila nad hostujícím singlistou Šlégrem bylo hotovo. Čestný bod hostů zaznamenali Nedúchal s Novákem proti Foltýnovi s Novákem v otočené dvojici, Squadra vyhrála 9:1.

Na nádvoří pivovaru návštěvníci oslavy 120 let pivovaru obdivovali krásu naleštěných automobilových a motocyklových veteránů.
V Benešově si připomínají 120 let Pivovaru Ferdinand

V Berouně to v neděli bylo jako na houpačce. Nejdříve chvíli vedli domácí, pak hosté ze Žebráku a až závěrečné otočené dvojice rozhodly. O vyrovnanosti utkání svědčí hned sedm třísetových zápasů. Po nerozhodných dvojicích byly v trojicích úspěšnější domácí a do prostřední pasáže vstupovali s vedením 3:1. Hosté ale zabrali, Červenka s Todorovem získali proti Merunovi s Beckem posledním možným míčem vloženou dvojici a Miller stejným způsobem proti Vydrovi singl. I první otočená trojice skončila 7:6 ve třetím setu, a protože ji získali opět hosté díky Červenkovi s Todorovem a Kupkou nad Kafkou, Hanušou a Merunou, ujal se Žebrák vedení 4:3. Po druhé trojici však bylo opět srovnáno, Vydrovo trio totiž přehrálo Müllerovu trojku a za nerozhodného stavu se šlo do závěrečných dvojic. V nich naplno bodovali jak domácí Kafka s Hanušou proti Kupkovi se Suttrem, tak i Hříbal s Vydrou, kteří proti hostujícímu Müllerovi se Škrlantem ve dvou setech rozhodli o výhře svého týmu 6:4. „Hřiště bylo podle mě neregulérní, umělý povrch byl pod vodou, nemělo se vůbec hrát. Zranili se nám hráči, budeme mít problém dát tým do příštího kola dohromady,“ uvedl hostující Radek Škrlant.

Je všeobecně známo, že v Mezouni se nevyhrává snadno. Dalším v pořadí, kdo se o to pokusil, byl Králův Dvůr. Po úvodních dvojicích a trojicích se utkání zdálo být snadnou záležitostí domácích, kteří vždy ve dvou setech stoprocentně bodovali. Nepárová část ale nabídla úplně jiný obrázek. Nejprve hostující Vladyka se Šilhavým přetlačili Žežulku s Kalendou a po nich Michal Vlasák ve třech setech skolil domácího Tomáše Brauna. Za Mezouň odpověděla Braunova trojka se Žežulkou a Koubou výhrou nad Jarošem, Krausem a Šilhavým, druhou otočenou trojici ale brali opět hosté. Stav 5:3 před otočenými dvojicemi hrál do karet spíše domácím, kteří zvládají dvojky s bravurou. A Šnábl s Koubou se proti hostujícímu Jarošovi s Krausem skutečně nemýlili. Králův Dvůr, i přes solidní výkon, padl po dohrávce v Mezouni 4:6. „Viděl jsem Králův Dvůr proti Hořovicím, ale dnes hrál mnohem lépe, kluci nás celkem potrápili,“ přiznal domácí Tomáš Braun. „Důležité je, že oba body zůstaly doma a teď už se těšíme do Měňan.“

V Mladé Boleslavi se plaveckým nadějím dařilo.
Štafeta předvedla úžasný souboj

Do Hudlic přijel další nováček soutěže Zdejcina. Domácím se nepovedl začátek, po prohraných dvojkách nestačili soupeři ani v trojicích. Zlepšení domácích barev přišlo ve střední části. Hudlice ve třech setech získaly vloženou dvojici, a když Merhout porazil v singlu hostujícího Urbana ml., byl stav rázem 2:4. O otočené trojice svedly oba týmy třísetové bitvy ovšem vždy se šťastným koncem pro hosty. Uspěli jak Soták, Hlinka, Hála a střídající Urban st. proti Hrabákovi, Havlíčkovi a Hubkovi, tak i Urban ml. s Králem a Mužíkem, kteří zdolali Langa, Merhouta a Stolárika. Vítězství hostujících trojic definitivně rozhodla o exportu obou bodů na Zdejcinu.

V dalším kole soutěže hraje Králův Dvůr s Kleštěnicí, Měňany přivítají Mezouň, do Hořovic přijede Beroun, Zdejcina hostí Squadru a Žebrák se utká s Hudlicemi. Úplný rozpis soutěže a další informace najdete na webu ONS Beroun.

Okresní přebor v nohejbalu – výsledky utkání 5. kola

Mezouň – Králův Dvůr 6:4
Kleštěnice – Hořovice 2:8
Squadra Beroun – Měňany 9:1
Harmotoklub Beroun –Žebrák 6:4
Hudlice – Zdejcina 2:8

Tabulka po 5.kole

1. KSK Mezouň 5 5 0 0 37:13 10
2. TJ Spartak Hořovice 5 4 1 0 36:14 9
3. Squadra Beroun 5 4 0 1 37:13 8
4. Harmotoklub Beroun 5 3 0 2 27:23 6
5. NK Žebrák 5 2 2 1 29:21 6
6. NK Měňany 5 2 0 3 22:28 4
7. Balvan Kleštěnice 5 1 1 3 23:27 3
8. NK Králův Dvůr 5 1 0 4 18:32 2
9. Zdejcina 5 1 0 4 14:36 2
10. SK Hudlice 5 0 0 5 7:43 0

Nohejbalové zpravodajství připravil Tomáš Lukavský.

DAVID BEŇO (vpravo) se svým reprezentačním spoluhráčem Martinem Graicarem v šatně před zápasem v Srbsku.
David Beňo: Áčko Slavie? Splněný sen