„Jako první nastoupil náš začínající závodník Jan Hajný, který je prvním rokem mladší žák a bojoval ve váhové kategorii do třiceti kil. Honzík, který nemá zatím velké zkušenosti, nastoupil do prvního zápasu velmi dobře, kdy v polovině zápasu hodil svého soupeře pomocí techniky ,,tomoenage,, na yuko a získal tím tak pět bodů. Bohužel zkušenější závodník poté porazil Honzíka hodem na ippon a zápas vyhrál," popsala duel trenérka Zdeňka Holečková. Jan Hajný obsadil krásné 7. místo.

V kategorii staršího žactva se ukázal Denis Döllinger ve své váhové kategorii do 46 kg, když v prvním kole dostal volný los a postoupil tak hned do dalšího kola. „V zápase vybojoval svou technikou ,,yoko otoschi,, waza-ri, tím získal sedm bodů a postoupil tak do semifinále. Další zápas bohužel prohrál a šel bojovat o bronz v opravných zápasech. Na bronzovou medaili ale nedosáhl, protože soupeř Denise pomocí techniky žime waza (škrcení) donutil vzdát zápas. Získal tedy tak velmi pěkné páté místo," řekla Zdeňka Holečková.

Podobně s volným losem nastoupil i Tomáš Berger, který tento rok poprvé startoval v kategorii starších žáků. První zápas prohrál s velmi zdatným soupeřem, který vytáhl Bergera do opravných zápasů a boje o třetí místo, kde prohrál a skončil na 5. místě.

„V neděli jsme byli na soutěži v České Třebové, kde startovali pouze dorostenci a dorostenky," přidala další turnaj Zdeňka Holečková, která při něm kromě dcery Adély přála i Jakubu Konečnému.

Adéla Holečková vyhrála dva zápasy před koncem časového limitu pomocí techniky ,, kansetsu waza,, (páčení) a donutila svou soupeřku boj vzdát. Tím získala zlato.

Jakub Konečný bojoval ve váhové kategorii do 60 kg, kdy v prvním kole vyhrál na udržení soupeře a získal tak ippon. „V druhém kole vyhrál zápas technikou tai otoschi a získal tak waza-ari a zajistil si semifinále. Tam narazil na soupeře z Brna a prohrál. Měl však nakročeno k boji o bronzovou medaili. Jenže velmi technicky zdatný soupeř z Domažlic připravil Jakuba o bronzovou medaili, ten skončil na slušném pátém místě," přiblížila počínání svěřence Zdeňka Holečková.