Krajská organizace České unie sportu v těchto dnech oslovila prostřednictvím svých okresních organizací sportovní subjekty, aby nominovaly sportovce, kteří dosáhli v loňském roce výrazných úspěchů.

Na výběr mají devět tradičních kategorií: sportovec (nad 18 let), talent (narozen po 1. 1. 1998), kolektiv dospělých, kolektiv mládeže, trenér dospělých, trenér mládeže, krajánek a cizinec, síň slávy a handicapovaný sportovec.

Připomeňte si loňský ročník ZDE nebo ve fotogalerii u článku

Nominovat lze jednoduše: vyplněním a odesláním anketního lístku obsahujícího základní údaje o navrhovaném a jeho výsledcích krajské organizaci České unie sportu, a to buď klasickou poštou na adresu Zátopkova 100/2, 16017 Praha 6 – Břevnov, nebo ve formě scanu na sko@cuscz.cz. Nejpozději však do 6. března.

Sportovci se poté budou ucházet o body odborné komise a napříč kategoriemi také o přízeň čtenářů Deníku. Slavnostní vyhlášení ankety se uskuteční ve středu 29. března od 18 hodin v prostorách muzea Škoda Auto v Mladé Boleslavi.

„Cílem projektu je ocenění nejlepších současných i bývalých sportovců Středočeského kraje jak v dospělých, tak v mládežnických kategoriích. Dále pak trenérů a funkcionářů za jejich celoživotní přínos pro sport," uvedl Pavel Suk, předseda Středočeské krajské organizace České unie sportu.

Ta anketu už poněkolikáté organizuje ve spolupráci s regionálním Deníkem. Významným vyhlašovatelem jsou také města spolu s krajskými úřady, bez jejichž práce a finanční podpory by se podobná anketa nemohla pořádat.

Před rokem byl v Berouně dekorován nejlepším sportovcem Středočeského kraje nymburský basketbalista Jiří Welsch, jeho tým zároveň ovládl anketu mezi kolektivy. Kdo zazáří letos?