Trať pro kola je vedena po lesních cestách v okolí Chyňavy a střídají se nebezpečné sjezdy s dlouhými výšlapy. „Letos nebyla bohužel nouze o několik kolizí na trati, a to především v těžkém sjezdu kolem studánky, kdy závodnici jedou malým korytem potoka a přes velké kořeny. Závod má prověřit fyzickou připravenost závodníků a cílem je, aby si každý zazávodil a třeba si i sáhnul na dno svých sil,“ dodává pořadatel závodu Zdeněk Steiner mladší.


Po zdolání první části následoval ještě pětikilometrový běh, který závodníky vedl obcí a bývalým vojenským areálem, kde byl start i cíl závodu.
Letos ovládl hlavní kategorii nazvanou Elite Jan Dubec, který svým časem zároveň stanovil nový rekord trati. Tři nejlepší závodníci v každé z kategorií se mohli těšit na účastnické medaile, poháry a další ceny. Kromě mužů se na start postavilo i jedenáct závodnic.


„Jsem velmi spokojený, že letos přijelo tolik lidí a věřím, že příští rok naplníme maximální počet padesáti závodníků. Uvažuji i nad tím, že trať na kole prodloužím,“ prozradil Zdeněk Steiner, který do náročné organizace závodu zapojil celou rodinu. Pomáhali mu rovněž kamarádi a členové místního dobrovolného hasičského sboru.


„Mým cílem je udělat z duatlonu tradici, kdy bude každý čekat, až se spustí registrace. Chtěl bych, aby se sem závodníci rádi vraceli a těšili se, že se opět zúčastní. Vždyť podobných závodů v okolí Berouna moc není,“ dodal pořadatel s tím, že v zimě plánuje uspořádat ještě druhý ročník Nadačního běhu. Vybrané peníze opět poputují do Dětského domova v Berouně.


Kdo vyhrál?


  • Elite – muži (15 - 40 let): Jan Dubec, 1:02:43

  • Superstar – muži (41 let +): Jiří Stráněl, 1:06:27

  • Junioři - muži (do 15 let): Matyáš Šapovaliv, 1:17:56

  • Elite – ženy (15 – 40 let): Nikol Flašarová, 1:13:24