Na co se mohou sportovní fanoušci v Hlinkách těšit?
- Hokejbal extraligových parametrů!
- Návrat Jiřího Novotného v dresu berounského klubu mezi mantinely
- Slosovatelnou tombolu

HBC Rakovník! Celek, z něhož v letošní sezoně 1. ligy běhá soupeřům mráz po zádech. Nováček soutěže, který prozatím nepoznal hořkost porážky a jehož hra má extraligové parametry. A jak by také ne. Vždyť jeho řady byly v průběhu posledních dvou let více než vhodně doplněny o navrátilce, mladíky i zkušené hráče a tento ideální mix vlévá hráčům s rakem na prsou krev do žil! Hráči jako Jan Pospíšil a Milan Sýkora starší jsou mistři světa v hokejbalu. Společně s bratry Tvarůžkovými pak mají na kontě několik mistrovských titulů v dresech kladenských klubů. Rychlíci Šíma, Hildenbrand či Milan Sýkora mladší jsou navíc pomyslnými útočnými žihadly, které rakovnický celek před letošní sezonou ideálně doplnili. A zapomenout se nesmí ani na hostující hráče pražského extraligového Kert Parku Hradeckého a Myslivce. Hrající trenéři Martin Tvarůžek a Jan Pospíšil tak opravdu mají kam sáhnout, sestava a nemá prakticky žádnou slabinu a dobře promazaný stroj dvakrát vyhrál regionální soutěž a v letošní sezoně vévodí druhé nejvyšší soutěži. A má ambice na postup do nejvyšší soutěže, jimiž se netají!

Kelti se naproti tomu letos, po loňské sezoně kdy chvilku 1. ligu vedli, dostali do útlumu. Dílem množstvím zraněných hráčů v průběhu celé sezony, dílem znatelnou obměnou a omlazením kádru. Dokáží hráči s Keltů zastavit rakovnickou mašinu? To se dozvíme v neděli po 15 hodině. V tolik totiž začíná zápas s příchutí „derby".

Za Kelty nastoupí nejen odchovanci a členové širších výběrů mládežnických reprezentací Bureš, Kohout, Hrabar nebo Oplt. Na poslední chvíli kývl na nabídku Keltů i bývalý kapitán Berounských Medvědů Jiří Novotný! A právě proti Rakovníku si berounský patriot odslouží premiéru v první lize. S hokejbalem má oblíbený „Novotňák" ale dlouholeté zkušenosti. V minulosti totiž vyhrál regionální soutěž v dresu legendárního pražského celku Ekonom Devils, společně s dalšími hráči, kteří dříve v Berouně hokej váleli – Josefem Tomou či Martinem Kašákem.

Kelti potřebují každý bod. Dokáží zastavit rakovnickou mašinu? Nebo je celek extraligových parametrů semele? Start utkání je v neděli 20. 3. v 15:00 na hřišti v Berouně Hlinkách!