Na pomoc jim přijeli také hasiči Správy železniční dopravní cesty. „Vůbec jsem netušila, co se tady stalo. Slyšeli jsme jen houkat sirény a viděli přijíždět vozidla hasičů. Samozřejmě, že jsme byli všichni zvědaví. Vyšli jsme okamžitě ven a zjišťovali, co se stalo. Chtěli jsme vědět, kde hoří,“ poznamenala k události Věra Smržová, která v blízkosti berounského vlakového nádraží bydlí.

Nejednalo se ale o požár v nádražní budově, ale o nevšední zásah. „Hořelo v sedmnáct metrů dlouhém plastovém kabelovém kanálu (kabelovodu) o průměru 1,6 metru, který byl čtyři metry pod úrovní okolního terénu. Hasiči v dýchací technice prostor zapěnili. Díky tomu došlo k uhašení požáru,“ uvedl mluvčí HZS Středočeského kraje Jaroslav Gabriel.

Lokalizace požáru skončila za necelou půlhodinu od příjezdu prvního hasičského vozidla k zásahu. Definitivní dohašení trvalo přes hodinu. „Požár kanálu vznikl nedbalostí při svařování. Dva dělníci se při něm intoxikovali zplodinami hoření. Po poskytnutí kyslíkové terapie byli předáni přivolané záchranné službě k transportu do nemocnice. „Požár způsobil škodu, která byla vyčíslena na 400 tisíc korun. Uchráněné hodnoty jsou sto tisíc korun,“ upozornil Jaroslav Gabriel.

Autobus. Ilustrační foto.
Výluka: vlaky do Karlštejna nyní nahradily autobusy