Menší děti z Kladna nebo Příbrami pak mohou přes léto navštěvovat mateřské školy. V obou městech se jich ale musí za léto vystřídat několik. V Kladně má vždy každá z mateřských škol otevřeno dva po sobě jdoucí týdny, následně děti docházejí do další. V Příbrami rodiče musí své děti přihlásit do mateřských škol podle termínů, kdy mají otevřeno. 

V Berouně vystavuje Kája Saudek.
OBRAZEM: V Berouně vystavuje Kája Saudek

"Změna je v tom, že ve vybraných školách budeme mít otevřeno delší dobu. Například ta v ulici Bratří Čapků bude v provozu od 3. do 23. července, nebo škola v ulici Jana Drdy od 24. července do 13. srpna," uvedl místostarosta Příbrami Václav Švenda. Tyto dvě školy budou otevřeny nejdéle. Ostatní pak nejčastěji na dva týdny. Jinak rodiče problém řeší tak, že se v hlídání dětí střídají nebo je dávají prarodičům. „My máme naštěstí skvělé babičky, takže často o prázdninách hlídají ony. Na některé týdny si bereme s manželem dovolenou, nebo se nějak prostřídáme s kamarádkami a hlídáme si děti navzájem. Ale pokud by babičky nebyly, poohlídla bych se asi po nějakém příměstském táboru," říká maminka Veronika Jelínková.

Ani berounští rodiče, kteří nechali plánování harmonogramu na období letních prázdnin pro své děti na poslední chvíli, si už moc vybírat nemohou. Největší středisko volného času v regionu, Domeček Hořovice, zajišťuje a pořádá velkou spoustu všemožných kroužků a kurzů, ovšem přes léto ne. „O letních prázdninách pořádáme jen tábory, zbývá pár volných míst hlavně v těch příměstských," sdělila Deníku ředitelka zařízení Vladimíra Šlosarová.

Nová skladovací hala bude sloužit pro ukládání potravin, alkoholu a krmiva pro psy.
U Žebráku otevřeli novou halu, město průmyslovou zónu rozšiřovat nehodlá

To platí třeba pro odloučené pracoviště v Karlštejně, kde se příměstský tábor koná od 24. do 28. července. Děti navštíví zoo, Techmanii v Plzni, zámek Nižbor a další zajímavá místa. Volné místo je také v modelářském příměstském táboru v Komárově, kde bude program doplněn o hry, soutěže a pohybové aktivity. Větší počet volných míst pak nabízí horský tábor pro děti po první třídě, zaměřený na turistiku. Ten se koná od 9. do 16. července v Chatě Slovanka v Jizerských horách.

Rakovnické centrum pro děti, mládež a dospělé, DRAK, které sídlí v bývalém Klubu vědy a techniky, si na každý prázdninový týden, tedy vždy od pondělí do pátku, přichystalo pro děti jiný zábavný program. Prázdninové výlety startují již od 3. července, první program na celý týden od 10. července. Každý jednotlivý týden má navíc určité téma. Prvním budou Princeznovské rošťárny. Kromě společného programu nabízí DRAK také možnost individuálního hlídání dítěte u předem zvolené takzvané tety. V současné době jich je do programu přihlášeno šest.

Besedu jejímž tématem byla i kyberšikana policisté uspořádali také ve Střední odborné škole a Středním odborném učilišti Hlinky Beroun. Některé dívky si ji na této škole už prožily.
Mladým lidem ničí život kyberšikana