Oběťmi jsou sedmdesátiletá žena a její čtyřicetiletý syn, potvrdili policisté. Padesátiletý střelec, který zbraň nakonec obrátil i proti sobě, ve středu krátce po poledni následkům zranění  podlehl. Informaci potvrdil tiskový mluvčí Policie ČR Zdeněk Chalupa. "Ano, můžeme potvrdit, že i třetí účastník úterního incidentu v Bělé pod Bezdězem na následky svých zranění zemřel," sdělil Chalupa.

Velká tragédie se v úterý večer stala v malém městečku na Mladoboleslavsku. Dlouhodobé spory vyústily v Bělé pod Bezdězem ve dvojnásobnou vraždu a jednoho těžce zraněného.
Tragédie v Bělé pod Bezdězem: dva mrtví a jeden těžce zraněný po střelbě

Útočník měl u sebe dvě legálně držené zbraně. "Typy zbraní nebudeme upřesňovat," sdělil Boleslavskému deníku policejní mluvčí Pavel Truxa.

Celý incident byl podle všeho tragickým vyústěním sousedských sporů. Oběti a útočník bydleli léta ve dvou sousedících domech, ale spory mezi nimi panovaly, co sousedé pamatují. Dcery si nesměly jako malé spolu hrát a podle místních proti sobě obě matky své syny léta popichovaly. Vzájemně se například obviňovaly ze špehování. Zavražděná žena měla podle sousedů tragický osud, dvě její dcery údajně spáchaly sebevraždu.

Ilustrační foto.
Muže nezachránil ani bleskový zásah hasičů

Tragický připad střelby se stal na Mladoboleslavsku i zhruba před deseti lety - v roce 2008. Muž v Bezně zastřelil svoji ženu – dceru starostky a matku tří dětí. Pak zabil i sám sebe. 

Muž zastřelil svoji manželku v tomto domě v Beznu na Mladoboleslavsku. Pak zabil i sám sebe. Včera ještě na šňůře za domem viselo vyprané prádlo. Neštěstí přišlo opravdu nečekaně. Lidé netuší, co muže k hrůznému činu vedlo. Manželé měli tři dcery.
Tragédie: manžel zastřelil dceru starostky a pak i sebe!
Muž zastřelil svoji manželku v tomto domě v Beznu na Mladoboleslavsku. Pak zabil i sám sebe. Včera ještě na šňůře za domem viselo vyprané prádlo. Neštěstí přišlo opravdu nečekaně. Lidé netuší, co muže k hrůznému činu vedlo. Manželé měli tři dcery.
Bezno se probouzí z šoku, smrt manželů je záhadou!

Dvonásobná vražda a následná sebevražda se stala v roce 2016 také v Poděbradech na Nymbursku. Případ tehdy otřásl i zkušenými kriminalisty. Když hasiči vyjížděli k požáru paneláku, případ se jevil jako nešťastná náhoda. Po uhašení plamenů však byla v bytě nalezená tři mrtvá těla: dvaadvacetiletého muže, jeho čtyřicetileté partnerky a jejich tříleté dcery. Vyšetřovatel případu požáru potvrdil verzi, že šlo o dvojnásobnou vraždu a sebevraždu.

V době pořízení snímku se zdálo, že půjde o nešťastnou náhodu. 
Z případu se vyklubala dvojnásobná vražda.
Loňská děsivá vražda otřásla i zkušenými kriminalisty