V Mníšku pod Brdy proběhly dopoledne dětské závody pro žáky základní školy. Zúčastnilo se jich 660 malých sportovců pod patronací ředitelky základní školy Michaely Pažoutové.

Odpoledne od čtyř hodin startovaly dětské závody pro veřejnost, nejprve krátké s trasou 500 metrů pro nejmenší, potom na jeden a dva kilometry pro starší děti. U závodu na 500 metrů byly medailemi oceněny všechny běžící děti za účasti místostarostky města Mníšku pod Brdy Daniely Páterové. Medaile těm nejrychlejším na delších tratích předávala Jana Pechanová, čtyřnásobná účastnice Olympijských her v dálkovém plavání.

Město Příbram ve středu uspořádalo v Galerii Františka Drtikola za účasti zástupců města, rodiny a blízkých přátel Antonína Dvořáka III. a veřejnosti Podvečer pro Antonína Dvořáka III.
OBRAZEM: Příbram uspořádala Podvečer pro Antonína Dvořáka III.

Od šesti hodin startoval hlavní závod v délce pěti kilometrů, kterého se zúčastnilo 51 běžců. Start závodu byl málem posunut, protože policisté zajišťující bezpečné překonání vozovky na trase museli chytat po městě volně běhajícího koně. Na poslední chvíli se naštěstí start podařil a proběhl v synchronizaci se startem závodů v celé České republice. V kategorii mužů zvítězil Tomáš Šťastný, v kategorii žen dobříšská běžkyně Radka Ficová. Medaile opět předala Jana Pechanová.

Běh v Mníšku organizovalo Cvičení bez chyby spolku Bios fit z.s. Jde o spolek zaměřený na podporu a propagaci sportu u dětí.

Děti z tanečního studia Elpé ve čtvrtek předvedly v divadle své taneční umění. Před plným hledištěm zatančily choreografie, na kterých celý rok pracovaly.
OBRAZEM: Malí tanečníci zakončili školní rok

Šárka Spáčilová