„Zadržení pachatelé prodávali pervitin drogově závislým osobám pravidelně, a to v katastru města Berouna i jeho okolí," uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Povodně 2002 - Česká ulice, Beroun
Irena Nejepsová: Voda nás připravila o střechu nad hlavou

Kriminalisté dělali na případu tři měsíce. Monitorovali trestnou činnost zadržených pachatelů a jejich okruh odběratelů pervitinu. „Všechny feťáky bych zavřel s jejich dealery, protože kradou. Nevěřím tomu, že si peníze na pervitin vydělají poctivě," myslí si Pavel Neuman. Při policejním zátahu, který probíhal současně na čtyřech místech, asistovala i zásahová jednotka. Policisté u zadržených provedli domovní prohlídky a zkontrolovali i další prostory. „Při prohlídkách našli vyrobenou drogu pervitin, která byla připravená k distribuci k závislým osobám," upozornila Marcela Pučelíková.

ANDREA Růžičková je v  soutěži Sestra roku první kandidátkou hořovické nemocnice.
Titul Sestra mého srdce skončil v hořovické nemocnici

Současně s pervitinem policisté při domovních prohlídkách objevili i finanční hotovost, která evidentně pochází z prodeje drog. Pervitin měli zadržení pachatelé prodávat na území berounského regionu minimálně jeden rok. Podle kriminalistů si tak mohli vydělat statisíce korun. Zadržené muže už policisté obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Protože všichni obvinění už mají za sebou bohatou trestní minulost v podobě majetkové a násilné kriminality, hrozí jim nyní až desetiletý trest odnětí svobody.

Ilustrační foto.
Úžasné jubileum: Anna Švestková oslavila 105. narozeniny