A právě k tomu se v nadneseném pohledu mohlo schylovat i v Žebráku. Auto s neznámým mužem tam zastavilo na autobusové zastávce před tamní základní školou, kde postávala skupinka školáků. Těmto dětem začal muž nabízet dvousetkorunu a vše si přitom nahrával na mobilní telefon.

Děti si však zachovaly zdravý rozum a s mužem se odmítly bavit, přičemž stejně jako muž pořídily záznam jeho jednání na telefon. Doma pak vše řekly rodičům. Jakmile se o incidentu dověděli policisté, začali se situací okamžitě zabývat. Za pomoci dětmi pořízeného záznamu identifikovali značku mužova vozu a následně si pro něj došli. „Šetřením se neprokázalo, že by lákal děti do vozidla za účelem jejich zneužití.

Muž poté, co jej kriminalisté k celé věci vyslechli, uvedl, že se jednalo pouze o nejapný žert, kdy nedomyslel následky svého jednání. Zároveň jim poskytl svůj videozáznam z místa události, který potvrzuje jeho slova,“ uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Problematické podle policie bylo zejména chování rodičů a ostatních lidí, kteří na sociálních sítích rozšířili silnou hysterii a paniku. „Lidé dokonce začali šířit a sdílet fotografii muže, kterého zároveň označili jako toho, kdo láká děti do auta za úplatu. Tento muž však s případem nemá nic společného,“ konstatovala Pučelíková.

Přes balkon vlezl do bytu

Beroun – Někteří jedinci jsou schopni opravdu troufalých činů. Jeden takový spáchal neznámý pachatel, který se mezi 15. a 16. březnem vloupal do bytu v ulici Josefa Hory v Berouně. Nejprve vylezl na balkón dotčeného přízemního bytu, kde následně vypáčil balkonové dveře a vnikl dovnitř. Při krádeži odcizil finanční hotovost a šperky, kdy celková škoda je odhadnuta na cirka 27 tisíc korun.

Sprejeři řádí na Berounsku

Berounsko – Sprejerství je závažným problémem měst a obcí, ale i obyčejných lidí. Všichni ti musejí mnohdy na vlastní náklady odstraňovat nápisy, a to jak z fasád domů, tak vlastně z čehokoliv, co padne sprejerům do oka. Jistý úspěch si mohou připsat berounští strážníci, kteří ve večerních hodinách 16. března vyjeli na základě telefonátu na Zámeček. Tam našli šestici mladíků a čerstvé grafity. K tomu se jeden z nich doznal a následně byl předán státní policii. Další případ řeší policie v Hlásné Třebáni, kde neznámý pachatel vstoupil na oplocený pozemek a na budovu nastříkal nápis ‚Secrex‘.

Vandalové byli chyceni

Beroun – Berounští strážníci řešili trojicí mužů, která v noci 17. března řádila v Berouně. Ve svém vandalství jeden vytrhl dopravní značku, druhý vzal odpadkový koš jehož obsah vysypal na zaparkované vozidlo. Strážníci muže zadrželi a předali státní policii.

Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Svatou navštívil zloděj. Zajímala ho chata
Ilustrační foto.
Spáče ve vlaku kdosi okradl. Někdy během sedmi hodin