Při vyšetřování bylo zjištěno, že tento automobil byl odcizen 5. září na Praze 8. O den později přicestovala dvojice s výše uvedeným vozidlem do Berouna. „U benzinové čerpací stanice v ulici Plzeňská provedl muž, který vozidlo řídil, vloupání do schránky na vysavač," uvedla mluvčí berounských policistů Marcela Pučelíková s tím, že muž odstranil visací zámek petlice, poté vypáčil dvířka kasičky a odcizil drobné mince. Po celou dobu se ve vozidle na místě spolujezdce nacházela žena.

Tento případ však není jediný. Povedená dvojice stejným způsobem provedla vloupání do schránek na mince na benzinových čerpacích stanicích také v Rokycanech a v Plzni. Registrační značky, které zachytil kamerový záznam, však nepatří na vozidlo Range Rover, jedná se o registrační značky, které byly odcizeny z jiného vozidla. Pachatelé záměrně používají jiné registrační značky a není vyloučeno, že je na odcizeném vozidle budou měnit.

„Dvojice se může pohybovat na území celé České republiky a páchat trestnou činnost. Jakékoliv poznatky vedoucí k jejich ztotožnění přivítají policisté na lince 158 nebo na kterékoliv policejní služebně. Zároveň nevylučují, že již v tuto dobu může být poškozených daleko víc. Ti by měli tuto skutečnost také oznámit," upozornila Marcela Pučelíková. Fotografii vozu, ve kterém se hledaná dvojice pohybovala, najdou čtenáři na www.berounsky.denik.cz.