K jednomu z případů došlo v Králově Dvoře v ulici Na Horizontu před bytovým domem číslo popisné 483. Neznámý zloděj zde vnikl do osobního automobilu Škoda Octavia a beze stopy sebemenšího poškození si poradil s centrálním zamykáním a vnikl do vnitřních prostor auta.

Také čtěte: Heslo hořovických kynologů: Vašeho psa poslouchat nenaučíme. Ukážeme, jak na to

„Pachatel vypáčil spínací skříňku a ze střední části palubní desky si odmontoval autorádio zn. Pioneer. K němu si ještě přibral ze zavazadlového prostoru baby síť na tenis včetně stojanů," uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Další vloupání se odehrálo v obci Komárov, kde neznámý zloděj vnikl na parkovišti před restaurací Na Cikánce do dodávky Citroën Jumper. Z auta si odnesl dvě motorové pily v celkové hodnotě 25 tisíc korun.

„Ten musel vědět, že řidič v autě něco má. Určitě nešel vykrást tak velké auto jen proto, že tam něco možná najde," domnívá se Soňa Musilová. Podle ní jde většina zlodějů najisto anebo je něco vyprovokuje. „Před dvěma roky jsem nechala v autě synův batoh s učením a šla na nákup. Doslova za pár minut jsem slyšela vyvolávat naši poznávací značku. Vyběhla jsem ven a viděla rozbité okno u zadních dveří a že batoh zmizel. Já měla vztek a syn radost," vypověděla Soňa Musilová.

Nepřehlédněte: Středočeské strážníky láka za lepším Praha

Policisté přivítají jakékoliv informace, které jim pomohou při odhalení totožnosti obou pachatelů.

„Zároveň varujeme další řidiče, aby ve svých zaparkovaných vozidlech nenechávali žádné cenné věci ani nářadí. Automobil, ve kterém mají zavazadla, nářadí, nebo cokoliv jiného, by měli mít vždy na dohled. Zlodějům stačí k vloupání a následné krádeži mnohdy skutečně pouhý okamžik," nabádá řidiče Marcela Pučelíková.