Na místě zasahovala Policie ČR, hasiči i záchranná zdravotní služba. Vzhledem k tomu, že v té době byl provoz velmi silný, okamžitě se začaly tvořit dlouhé kolony. Jak uvedli zástupci dálniční policie, měřily až čtrnáct kilometrů.

Také čtěte: Krádež vrtačky dostala zloděje za mříže

Nejprve byl provoz obnovený v jednom jízdním pruhu. „Stalo se tak ve 14.24 hodin," konstatoval za dálniční policisty v Rudné Eduard Nosek.

„Dvěma jízdními pruhy začali řidiči jezdit dvacet minut po šestnácté hodině," doplnil policista. V tuto dobu bylo místo nehody odklizené a provoz se začal postupně obnovovat.

K nehodě došlo přesně v 11.57 hodin. Doprava na dálnici D5 tak byla v jednom jízdním pruhu zcela zastavená na dvě a půl hodiny. Policisté ji odkláněli na 22. kilometru, vjíždělo se na 28. kilometru. Problémy s dopravou se přenesly i na další místa.

Na místě zasahovala Policie ČR, hasiči i záchranná zdravotní služba. Záchranáři ke včerejšímu případu uvedli, že sražený muž utrpěl vážné zranění hlavy, zemřel na místě. Zdravotníci mu už nemohli pomoci. K místu tragédie vyjeli berounští profesionální hasiči. Kromě toho, že se podíleli na zabezpečení nehody, snažili se o resuscitaci řidiče. Na místě postavili zástěnu a zajistili úklid vozovky.

Také čtěte: Letnou vyplavují deště, město se pokusí o nápravu