Proběhla rekognice případu a muž je ve vazbě. Policie nyní pátrá po dalších možných poškozených.

„Vyzýváme případné další poškozené, které se pokusil znásilnit či znásilnil pětadvacetiletý muž z Berounska. Žádáme ženy, aby se ozvaly kriminalistům z Prahy venkov – západ na tel. 606 691 250 nebo na linku 158," žádá případné oběti mladého násilníka mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Mladý muž, který pochází z Berounska, zaútočil na ženy už v říjnu loňského roku, potom v dubnu a květnu letošního roku.
„Dopustil se násilného trestného činu pokus o znásilnění a znásilnění na třech ženách v katastru obce Vonoklasy," uvedla Marcela Pučelíková.

Násilník si sexuální služby na ženách vynucoval s pomocí nože. Provedení činu bylo ve všech případech stejné, vždy si vyhlédl sportující ženy, které pod pohrůžkou nože donutil k sexuálním službám. Policistům se ho podařilo zadržet ve večerních hodinách doma v obci na Berounsku dva dny po posledním útoku.

„Útočník si vybíral ženy, které sportovaly. Jeho poslední oběť si byla zaběhat. Obviněný muž ji znásilnil dvakrát," vysvětlila Marcela Pučelíková.

Postižená žena si zavolala pomoc a dokázala se ještě dostat domů. Sexuální zvrhlík se spontánně přiznal ke třem útokům. Soud na něho uvalil vazbu, a to proto, aby nemohl pokračovat v trestné činnosti, nepokoušel se o útěk a nemohl ovlivňovat svědky.
Jak se ukázalo, znásilňovač byl v minulosti již trestán za násilnou a majetkovou trestnou činnost. Za znásilnění a pokus o znásilnění mu hrozí až 10 let ve vězení.

Protože se mladý muž dopustil násilné trestné činnosti už v minulosti, apeluje policie na případné další poškozené ženy, které má tento muž na svědomí, aby se nebály a obrátily se na policii.