Dva muži a jedna žena ve věku 34, 36 a 40 let prodávali tvrdou drogu pervitin narkomanům nejen v berounském regionu, ale i v sousedním rakovnickém.

Pervitin od nich kupovali narkomani v obcích Zdice, Beroun, Králův Dvůr a Roztoky u Křivoklátu.

Pouhé čtyři měsíce trvalo kriminalistům z berounského toxi týmu rozkrýt jejich trestnou činnost.

„Na základě získaných poznatků, operativní činnosti a důkladné znalosti osob na našem okrese se jim podařilo zjistit, že dva muži a jedna žena distribuují drogu pervitin koncovým uživatelům na území obou okresů. Pervitin nabízeli pravidelně na místech, které kriminalisté po celou dobu monitorovali," uvedla k případu mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Jeden z mužů, cizí státní příslušnosti, nakupoval pervitin od dalších distributorů v Praze. Následně jej dodával dalším dvěma obviněným a všichni pervitin poté prodávali ve zmiňovaných obcích desítkám narkomanů. Za jeden gram pervitinu si účtovali zhruba tisíc korun.

Cizince kriminalisté zadrželi v blízkosti Hlavního nádraží v Praze. Zbývající dva v berounském regionu.

„Při provedených osobních a domovních prohlídkách policie našla pervitin, který byl připravený k následnému prodeji. Policisté drogu zajistili a odeslali k odborného vyjádření z oboru kriminalistika – odvětví chemie," upozornila Marcela Pučelíková.

Dva z obviněných byli již v minulosti trestně stíháni za majetkovou a násilnou trestnou činnost, cizinec na našem území trestně stíhán nebyl. Žena a cizinec skončili ve vazbě, třetí dealer je stíhán na svobodě.