Soud uznal mladého muže vinným z trestného činu vydírání.

Na začátku závažného trestného činu byla jen krádež věcí z auta, která by byla řešena jen jako přestupek. Majitelka auta si ale zloděje všimla a zadržela ho.

„S manželem jsme vykládali sklo z auta. Obžalovaný seděl poblíž a popíjel vodu. Znali jsme ho, protože v naší obci vykonával veřejně prospěšné práce. Tvrdil nám, že čeká na starostu. Pak jsem si ale všimla, jak se plíží kolem našeho auta a otvírá v něm šuplíky. Zakřičela jsem na manžela a za zlodějem se rozběhla. Chytila jsem ho za vraty," popsala průběh případu okradená žena.

Dopadeného zloděje pak s manželem společně odvedli na obecní úřad, kde chtěli počkat na příjezd policie. Tu zavolal starosta Hlásné Třebaně.

„Manžel se potom ale odešel podívat do auta, aby zjistil, co v něm chybí. Já zůstala s obžalovaným sama na chodbě. Ten pořád něco lovil v tašce a pak z ní vyndal injekční stříkačku s jehlou a bez krytu. Když je ji viděla, chytila jsem ho za ruku a řekla, aby toho nechal. On ale vyndal ještě druhou a namířil je na mě a řekl, ať ho pustím, nebo že mě bodne. Tak jsem ho pustila a on z obecního úřadu odešel," popsala v jednací síni berounského soudu incident poškozená.

Obžalovaný muž se ke svému činu přiznal. „Když jsem byl pod prášky, tak jsem nikdy nevěděl, co dělám. V příštích dnech nastupuji na protidrogové léčení," uvedl obžalovaný muž.

Předseda senátu Okresního soudu v Berouně Michal Pařez ho za trestný čin vydírání pod pohrůžkou odsoudil k 28 měsícům odnětí svobody s podmíněným odkladem na 44 měsíců. Po celou dobu bude pod dohledem probačního úředníka.