Už třetím rokem se totiž na Náměstí Joachima Barranda v Berouně uskuteční Koláče fest. Ve stáncích si budete moci zakoupit koláče z nejrůznějších koutů České republiky. A kdo ví, možná ochutnáte i speciální berounské oboustranné koláče. Ty jsou z jedné strany tvarohové a z druhé makové.

Ale také se můžete zapojit do soutěží. Jedna z nich je určena pro šikovné hospodyňky. Ty totiž mohou v sobotu přinést vlastní výrobek a zapojit se tak do soutěže o nejlepší koláč. „Mohou je donést na místo konání v sobotu do 13:30 hodin. Hodnocených koláčů musí být minimálně tři kusy. Hlavní cenou pro vítěze je uzená kýta od místního řeznického mistra a pamětní list," uvedla za pořádající Městské kulturní centrum Marcela Bergerová.

Kdo je skutečným milovníkem koláčů, ten by si neměl nechat další soutěž. „Jako tradičně se i tentokrát můžete těšit na utkání v pojídání koláčů," dodala Marcela Bergerová.

A návštěvníci si přijdou na své i v rámci kulturního programu. „Mezi hvězdy letošního hudebního programu bude zajisté patřit slovinský sbor Tabor Kalce, keltská hudební skupina Dé Domhnaigh a krušnohorská dudácká muzika," dodala Marcela Bergerová.

Koláče fest se konají spolu s festivalem Staročeské máje. Jako již tradičně nebude chybět průvod s bryčkou a žádání o právo. Na kulturním programu se jistě nemalou měrou budou podílet také berounské základní a mateřské školy.