„V potoce je umístěný senzor průtoku vody. Toto zařízení odesílá údaje na hydrometeorologický ústav. V případě zvýšení hladiny do povodňových aktivit přichází varování v podobě SMS na mobilní telefon starosty i hasičů,“ vysvětlil místostarosta Komárova Radim Šíma s tím, že upozornění přicházejí už od stavu bdělosti.

Řidiči nyní projíždějí stavbou

Oprava ulice Záskalská je projektem, který přechází z roku 2014 do roku 2015. Rekonstrukce probíhá v úseku od Sokolovny až na konec Komárova. „Silnice získá nový povrch. Dílo však není ještě dokončené, v současné době je zakonzervované,“ upozornil místostarosta Komárova s tím, že řidiči nyní projíždějí stavbou a je zde snížená rychlost na 30 kilometrů za hodinu. Až se na jaře zlepší počasí, projekt se dokončí.

Zimní údržbu silnice zajišťuje městys Komárov. Jeho zástupci počítají s tím, že stavba bude dokončená do 31. května letošního roku. Cena projektu, který zahrnuje nový povrch komunikace a nové chodníky, je 6,2 milionu korun. Tuto rekonstrukci hradí městys Komárov ze svého rozpočtu.

Autobusová zastávka

A jaké projekty Komárovští plánují na rok 2015? Chtějí pokračovat v úpravě silnic, konkrétně se chtějí zaměřit na ulici Spojovací, která napojuje ulici Záskalskou na krajskou silnice, po které řidič dojedou do Chaloupek. V oblasti U Kocábky by Komárovští navíc chtěli vybudovat autobusovou zastávku.

Mezi plány do období několika příštích let patří například rekonstrukce hasičské zbrojnice. Jak doplnil místostarosta Radim Šíma, místní hasiči jsou skupinou poloprofesionální.

„V zásahové jednotce působí profesionálové, kteří působí jak v Hořovicích, tak i v Praze. Kromě toho, že vyjíždějí k případům na Hořovicku, zastupují hořovické profesionální hasiče při jejich výjezdech, a to společně s kolegy ze Žebráku,“ konstatoval místostarosta.

V plánu je zateplení mateřinky

Komárovští by také rádi zrekonstruovali budovu mateřské školy, a to stejně, jako dům s pečovatelskou službou. Konkrétně by se mělo jednat o zateplení budovy a dokončení výměny oken. Upravit by se měl i vestibul a střecha. V návaznosti na to by se měla zrenovovat zahrada mateřské školy.

Místostarosta Radim Šíma hodlá při svém působení na pozici místostarosty Komárova přispět například i k úpravě zeleně na sídlišti. Důležitá je podle něj i úprava parkovacích míst. „Čtyři roky není na zajištění všech těchto projektů dostatečná doba. Projekty můžeme ale rozhodně začít připravovat,“ uzavírá místostarosta Komárova Radim Šíma.