Investorem akce je Středočeský kraj. „Podle informací Krajské správy a údržby silnic budou náklady na opravu povrchu v Tyršově ulici činit zhruba sedm milionů korun," uvedla k opravám tisková mluvčí Středočeského kraje Nicole Mertinová.

Před uzavírkou bylo třeba určit i trasu zdravotní záchranné služby, která má v této lokalitě stanoviště. „Seznámili jsme se s objízdnými trasami. Dojezdový čas našich posádek to výrazně neprodlouží," konstatovala tisková mluvčí Zdravotní záchranné služby Středočeského kraje Petra Effenbergerová.

Celková oprava povrchu komunikace je rozdělená do dvou etap. „První etapa uzavírky je naplánovaná na dobu od 25. srpna do 13. září a týká se úseku od silničního nadjezdu přes železniční trať od příjezdu do obce ze směru Žebrák, až ke křižovatce s ulicí Klostermannova," konstatoval za odbor technický a dopravní Městského úřadu Hořovice David Grunt. Jak dále uvádí, průjezd ulicí Klostermannovou ve směru Praskolesy bude zachován. Pro napojení na silnici ve směru Žebrák a dále na dálnici D5 musí řidiči použít objížďku přes obec Tlustice, případně přes Praskolesy a Sedlec.

Druhá etapa uzavírky hořovické Tyršovy ulice se uskuteční v době od 14. do 30. září a týká se úseku od křižovatky s ulicí Klostermannova až ke kruhovému objezdu. Průjezd ulicí Klostermannovou včetně odbočení do Tyršovy ulice ve směru Žebrák a dálnice D5 bude umožněn.