„Lidé, kteří pobírají invalidní, starobní, vdovský či vdovecký důchod, a ten je jejich jediným zdrojem příjmu, mají v rodinném domě poplatek za třetího psa snížený na sto korun. Stejně tak poživatelé sirotčího důchodu,“ vysvětlil starosta Králova Dvora Petr Vychodil s tím, že za čtvrtého a dalšího psa se poplatek v Králově Dvoře lidem navyšuje o 50 procent. Tedy na 450 korun.

Obyvatelé Králova Dvora, kteří chovají psy v bytovém domě, za třetí zvíře zaplatí daleko větší částku. Prvního i druhé psa mají zdarma, ale za třetího zaplatí ročně dva tisíce korun. Stejně jako v rodinném domě, mají důchodci a poživatelé dalších důchodů, poplatek za třetího psa snížený na 500 korun. Za čtvrtého a dalšího psa pak město zvedá chovatelům v bytovém domě povinný poplatek o padesát procent. Tedy na tři tisíce korun. „Podle mne ani není možné, aby měl někdo v bytě více než tři psy. To by byla hrůza nejen pro rodinu, ale hlavně pro ty sousedy,“ myslí si Petra Skuhravá.

Povinný poplatek musí obyvatelé města zaplatit do 31. března.

Fanoušci na pražském Staroměstském náměstí přivítali 26. února olympijské medailistky Martinu Sáblíkovou a Ester Ledeckou.
Ester Ledecká? Neuvěřitelná sportovkyně!
Ilustrační snímek - fotbal.
Zvolte s námi fotbalistu roku